Brodogradilište: Litvanci kupili veliki dok

Brodogradilište: Litvanci kupili veliki dok

5
Podijeli

brodogradiliste prazan dok 070316Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta iz Bijele, Žarko Ostojić potpisao je ugovor o prodaji velikog doka, vrijedan 11 miliona eura, Litvanskoj kompaniji AB Vakaru Laivu Gamykla, pišu Vijesti, prenosi Mina-Bussiness.

Ugovor je u srijedu u ime kupca potpisala barska agencija Abako, koja ga zastupa, a ugovor je ovjeren kod notara, Tamare Marić iz Herceg Novog.

Picerija i restoran

Ostojić je Vijestima kazao da se kupac obavezao da novac na račun stečajnog dužnika uplati najkasnije do nedjelje.

– Nakon toga će Privredni sud da utvrdi nacrt za djelimičnu diobu, kada će biti isplaćena utvrđena potraživanja prvog, drugog i djelimično trećeg isplatnog reda. Radnici Brodogradilišta potražuju oko 1,3 milona eura, Poreska uprava oko šest miliona, dok će se povjerioci trećeg isplatnog reda naplatiti srazmjerno učešću u preostalom iznosu, objasnio je Ostojić.

On očekuje da će novac po osnovu potraživanja radnicima biti podijljen najkasnije do 25.juna, a moguće i prije.

Prvorangirana kompanija na drugom tenderu za prodaju imovine, estonsko preduzeće Baltic art je, zbog skupog transporta i pripreme za tegljenje, odustala od kupovine velikog doka Brodogradilišta.

Zbog toga su i počeli pregovori sa drugorangiranim ponuđačem.

Stečajna uprava Brodogradilišta je početkom marta objavila drugi tender za prodaju dijela imovine preduzeća, po početnoj cijeni od oko 19,7 miliona eura.

5 Komentari

  1. Neka prodaju i unistavaju,kad nema naroda da se pobuni da im stane na kraj. Poskupilo gorivo 5 centi – niko nista! Da je poskupilo 5 eura, opet ne bi se preduzelo nista.

  2. ajde,hvala bogu bar mešto da trsimo i pare podijelimo, pa da lijepo ljeto provedemo,a najesen akobogda nešto za prezimit…pa dalje kako bude,jer nijesmo nikad razmišljali dugoročno,ni šteđeli,ni čuvali ono što imamo za drugoga koji će živjet poslije nas.Što nas briga,neka sami misle.

Ostavite komentar

*

code