Bronza za vaterpoliste Jadrana Carine u Grčkoj

Bronza za vaterpoliste Jadrana Carine u Grčkoj

2
Podijeli

Protekla tri dana mladi vaterpolisti Jadrana Carine, generacija 2001 godište i mlađi, boravili su u Grčkoj na drugom turniru „Petros Skandalis“ na poziv kluba domaćina Palaio Faliro iz Atine.

Na turniru su učestvovali sedam najboljih klubova Grčke tog godišta: Vuljarmeni, Paok, Nep, Olimpijakos, Etnikos, Panionios i Palaio Faliro i naš Jadran Carine. Grčki domaćini su se po drugi put odlučili, kao jedinu gostujuću ekipu, pozvati Jadran Carine upoznati kvalitetom rada i rezultata koji Novljani postižu. Prošle godine generacija Jadranaša 2000. godišta osvojila je turnir.

Picerija i restoran

Osam ekipa turnira bile su podjeljene u dvije grupe, a Jadranaši su u svojoj grupi ostvarili tri pobjede i to redom 10:6 u utakmici sa ekipom Paoka, 14:2 sa ekipom Vuljarmenija i 22:2 u poslijednjoj utakmci u okviru grupe sa ekipom Nep-a. U polufinalnoj utakmici odmjerene su snage sa ekipoj Olimpijakosa u kojoj je pretrpljen poraz od 9:6, nakon prednosti od 5:2, a ekipa Olimpijakosa je na kraju turnira osvojila prvo mjesto. U utakmici za treće mjesto Jadran Carine je bio ubjedljiv pobjedivši 12:3. Drugo mjesto na turniru je zauzela ekipa domaćina.

– Ovaj turnir predstavlja odlično međunarodno iskustvo za vaterpoliste Jadrana jer upravo Grčke ekipe su poznate po kvalitetnom radu sa mlađim selekcijama. Nakon odigranog polufinala sa ekipom Olimpijakosa uprkos porazu, koji nije odslikavao pravo stanje u bazenu, predstavnici tog kluba su Jadranu Carine predložili saradnju sa svim mlađim selekcijama – saopštili su iz našeg kluba.

Danas nakon odigranog turnira Jadranaši će dan iskoristiti obilazeće znamenitosti Atine prije svega Akropolj i drevni Olimpijski stadion nakon čega kreću nazad za Herceg Novi.

Na turnir u Atini učestvovali su: Bovan Lazar, Marić Đorđe, Vučurović Uroš, Radović Danilo, Vavić Vladimri, Radanović Marko, Jančić Nikola, Malović Tomo, Ilić Nikola, Klisura Stefan, Sijerkovič Mirko, Subotić Stefan, Aleksić Filip, Vujović Jovan, Radović Vasilije, Sladović Matija, Stevović David. Trener ekipe Jovo Vukasović.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code