BROŠURA CDPR-a “RIBA-HRANA I LIJEK” U BOLNICI MELJINE

BROŠURA CDPR-a “RIBA-HRANA I LIJEK” U BOLNICI MELJINE

172
0
Podijeli

Aktivisti Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) posjetili su povodom Svjetskog Dana zdravlja privatnu zdravstvenu ustanovu Opšta bolnica Meljine.

Tom prilikom medicinskoj direktorki dr Oliveri Elez uručen je edukativni materijal „Riba – hrana i lijek” za pacijente i sve one koji koriste usluge ove renomirane medicinske ustanove.
Edukativni materijal CDPR u vidu brošure obuhvata osnovna obavještenja i naznake o sastavu mesa riba, vitaminima i sastojcima koje sadrži, sastavu ribljeg ulja, kao i u čemu pomažu esencijalne masne kiseline koje su takođe u velikoj mjeri prisutne u ribi i ribljem ulju. U brošuri je ukratko data podjela riba na morske i slatkovodne, od kojih se morske dijele na plavu i bijelu ribu, a slatkovodne na šaranske i pastrmske vrste. U nastavku brošure data su takođe i osnovna obavještenja o načinima pripreme za jelo i bolestima koje sprečava ishrana bogata ribom. Preporuka je da to budu najmanje
dva obroka ribe svake nedjelje, jer je riblje meso jedna od najvažnijih i najzdravijih namirnica u prehrani čovjeka.
Brošura je stoga štampana da istovremeno posluži pacijentima koji već imaju nekih problema, ali i da bi djelovala preventivno na sve u borbi protiv raznih bolesti, među kojima su svakako najteže kancer i bolesti srca i krvnih sudova.
Brošura „Riba – hrana i lijek” može se tako sada osim u kancelariji CDPR-a u KIC-u „Budo Tomović”, naći i u Opštoj privatnoj bolnici Meljine u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code