Bruka nije završena: Nataša Aćimović ukinula odobrenje za postavljanje tabli „Park nezavisnosti“

Bruka nije završena: Nataša Aćimović ukinula odobrenje za postavljanje tabli „Park nezavisnosti“

5461
32
Podijeli

park nezavisnostiPredsjednica opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović, kako Radio Jadran saznaje, donijela je rješenje 27. juna, kojim se ukida ranije donijeto Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine, za postavljanje tri parkovske table sa natpisom „Park nezavisnosti 21.05.2016“ u centru grada.

– U Rješenju je konstatovano da pomenute table predstavljaju objekte iz Člana 4 odluke o komunalnom redu, kao i da su u zahtjevu priloženi skica i dokaz o pravu svojine. Uvidom u spise, utvrđeno je da uz zahtjev nije priložen nikakav dokaz o pravu svojine, da nije priložena ni skica lokacije, kao i da lokacija nije određena katastarski, tako da se ne može utvrditi u čijoj je svojini površina na kojoj se postavljaju table, niti tačna pozicija, na kojoj se postavljaju table –  navodi se u obrazloženju nove odluke predsjednice.

Picerija i restoran

Kako je dalje navedeno, izrečeno rješenje je neodređeno i nejasno, čime je prekršen Član 202 Zakona o opštem upravnom postupku. Povrijeđen je materijalni zakon, pa su ispunjeni uslovi da se ukine na osnovu Člana 257.

Iz Mjesne zajednice Herceg Novi su najavili žalbu na ovo rješenje i da će pokrenuti postupak pred Upravnim sudom.

Ovo je samo nova epizoda u tragikomičnom funkcionisanju izvršne vlasti u Herceg Novom. Govori o izostanku pravog koalicionog dogovora na relaciji DPS-Izbor, ali, na žalost, i o nedopustivom poigravanju sa nacionalnim osjećanjima građana i obilježavanjem desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti.

32 Komentari

 1. Ja predlazem da se po danu zove Park Nezavisnosti, a kad padne mrak i domile vrli nam omladinci – Park Zavisnosti…tako ce biti svi zadovoljni i prikazace nam realno stanje stvari u drustvu…
  0  0
 2. Ako se nekada razriješi pitanje vlasništva zemlje na kojoj se nalazi park “Neznanom junaku”, za sada po rješenju predsjednice Opštine, dobro bi bilo razmisliti o imenu “KFV banka” ili “Park prezaduženosti”. Obzirom da nam se približava septembar i veliki jubilej, 25 godina od kada smo “dubrovčane naučili pameti” možda bi bilo dobro razmisliti i o imenu parka koje bi podsjećalo na ovu “svijetlu” prošlost. Posebno ako se zna da se i danas u lokalnoj i državnoj upravi na najvišim funkcijama nalaze ljudi koji su stvarali tu našu “svijetlu” prošlost, a danas o njoj “skromno” ćute.
  0  0
 3. Nije park od Boke nego kod poste. Kad komentarisete onda se infirmisite. A Dusko krece u kampanju jer nece da preda vlast dps kad istekne mandat Izboru. Napravice srpski puč. To je već svima jasno.
  0  0
 4. SADECI KROMPIR (KRTOLU) I MRKVU SVE OVE GODINE NA KRUSEVICE, SHVATIO SAM DA OD LOKALNE SAMOUPRAVE U HERCEG NOVOM NEMA KORISTI. SHVATIO JE TO I ACO DJUKANOVIC, PETNAESTAK GODINA PRIJE MENE, PA SE SPAKOVAO I OTISAO U PODGORICU. SADA JA MJENJAM SVU IMOVINU NA KRUSEVICE (KUCA, STALA, DVIJE KRAVE, TRI OVCE, JEDNU KOZU, DESET KOKOSAKA, MJESALICU ZA BETON ILI CISCENJE MRKVE, KARIOLU SA TOCKOM NA PUMPANJE, 100.000 KVADRATA OBRADIVE ZEMLJE I SUME,…ITD. ZA POSLOVNI PROSTOR OD 100 KVADRATA U CENTRU PODGORICE, PA DA SE I JA KONACNO OBOGATIM.
  0  0
 5. Nezakonitim nacinom i “na silu” pokusali su da pokazu svoj “patriotizam” u parku.
  Ne branim A. Natasu jer je totalni diletant (kao i njeno okruzenje) ali ako su htjeli tom parku dati ime trebali su uraditi sve po zakonu i ispostovati procedure. Sada su im svi krivi osim njih samih koji su traljavo i na brzinu htjeli da pokazu kako oni najvise vole CG.
  0  0
 6. Ne radi se sad o parku,nego o njihovim brljotinama,bespravnim odlukama,samovolji,prkosu,neznanju,neslozi….Svi bi meni išli doma da se išta pitam.Skup namještenika bez zasluge.Odlično,bliži se kraj,pa da počnemo ponovo.
  0  0
 7. Sram vas bilo. Ovo je primjer kada se polu pismeni i iskompleksirani uhvate politike. Pogledajte malo i nalogodavce i izvrsioce ove smijurije ko su. Novi je imao sansu i pozitivnu energiju da krene naprijed upropastili ste sve a upamtine sve je do ljudi:ovi iz Izbora svi zajedno nisu ni da vode jedan kiosk, a DPS je ono sto je valjalo u svojim redovima rascerao pa je medju svojima najlosije kadrive izabrai. Pogledajte nam malo sastav rukovodstva opstine, nema jednog alavija kadra.
  0  0
 8. Sve Odluke ove vlasti padaju zbog grešaka. Očito da su i ni greška građana Herceg Novog koji su ih izabrali. Da je park kojim slućajem dobio ime Radovana Karadžića niko iz opštinske vlasti nebi ni pokrenuo pitanje zakonitosti odluke, a ponajmanje predsjednica. Kakvi pravnici takve im i odluke.
  Žalosno da žalosnije ne može biti.
  Da je vječna Crna Gora.
  0  0
 9. VRIJEME JE DA MILO DJUKANOVIC I DPS REHABILITUJU UCENE LJUDE I KADROVE KOJE JE SVOJEVREMENO UDALJIO I DAO MOC POSLUSNICIMA. HITNO TREBAJU DA ODUZMU MOC 2xKRUSO, RADMANU I KATUNJANIMA, JER TA EKIPA VODI U SUNOVRAT CITAV GRAD I DPS. NISU ONI KRIVI, ALI BRATE NE ZNAJU. DEJAN MANDIC JE BOLJE POSAO ODRADJIVAO ZA DPS, NEGO LI OVI POSLUSNICI STO CE TO MOCI U BILO KOJOJ FAZI ZIVOTA.
  0  0
 10. Najblaže rečeno,SMJEŠNO,po kozna koji put smo se uvjerili da nam predsjednica nema “svoje JA”.Možda ona misli a i ovi iz Izbora da se park zove”Olivera Doklestić”??!!ne bi me čudilo od njih!
  0  0
 11. Predsjednica VEDOKSIN KAPI iz Foce dobila mandat da tumači crnogorsko pravo zahvaljujući onima kojima je sve bliže od Crne Gore…nema veze…Ipak je Vječna naša Crna Gora…1000 ili 100 do sad, a od sad beskonačno…
  0  0
 12. Stvarno brukaaaaa.DRK i SRK se preko ovakvih stvari prepucavaju.I vi cete preporodit HN vi dovesti investitore,vama nista nije sveto.Sramota me od onih koji vode ovaj grad na ovakav nacin.
  0  0
 13. Stvarno je glupo da se ovaj park zove Park nezavisnosti. Toliko pisaca, knjizvenika, umjetnika, glumaca pa cak i botanicara je boravilo u njemu da je red da se zove po nekom od njih. Park nikakve veze sa nezavisnoscu nema. S druge strane niti smo nezavisni tako da je generalno naziv nezavisnost za ista prejaka upotrijebljena rijec i smisao.
  0  0
 14. Ček, ček, da se vratimo na ono osnovno ovdje. Peulić piše rješenja sa lažnim i nepostojećim dokumentima??!!! Upravo ga je predsjednica opštine javno okrivila za to pred cijelim svijetom? Da vidimo rasplet ovoga, pa ćemo za park lako.
  0  0
 15. Boli me uvo za ime parka, cak mislim da je bezveze da se ne zove Gradski park, ali ako su ga vec preimenovalu, jedino pristojno je da ostane na tome. Ovo prepucavanje je prejadno.
  I da, dizajn table s imenom je katastrofa.
  0  0
 16. Predlažem da se mladost probudi do oktobra, svi mladi KOJI NISU PARTIJSKI ANGAŽOVANI i da skinemo ovu bruku sa grbače….da stvaramo budućnost za neke nove klince…da maknemo diktatora i priveske
  0  0
 17. Ne igraju se oni previse sa nacionalnim osjecanjima jer prosjecan dps glasac osjeca prema drzavi isto sto i prosjecan glasac izbora. Mozda za 13.jul opet malo proradi nacionalna svijest i to je to do sledecih izbora!
  0  0
 18. Nije vazno rijesenje zasto se ukida .Al je vazno ko ukida pa iskreno mislim da nece biti ukinuto.To je predsednica svi gradana kao.Zivjela Crna Gora i Herceg Novi.Koji je nevole nek idu daleko iz nje.
  0  0

Ostavite komentar

*

code