BUĐENJE EKOLOŠKE SVIJESTI U VRTIĆIMA

BUĐENJE EKOLOŠKE SVIJESTI U VRTIĆIMA

183
0
Podijeli

Predstavnici projektnog tima Ministarstva održivog razvoja i turizma u okviru projekta „Priprema i implementacija državnog i lokalnih planova upravljanje otpadom” posjetili su vrtić „Naša Radost” na Toploj, uručili dvje reciklažne kante.

Vaspitačice sa djecom uključeni su u projekat raznim kreativnim radionicama kako bi se kod najmlađih razvijala svijest o pravilnom upravljanju otpadom. Zapsoleni su sa puno volje i ljubavi djeci kroz igru i korišćenjem raznih tehnika objašnjavali koliko je bitno očuvanje prirode. Djeca su odgovarala na mnoga pitanja o tome šta je to reciklaža i gdje se odlaže smeće, što je znala čak i najmlađa grupa.
Jedna od vaspitačica vrtića Naša radost Nafija Kujović rekla je za Radio Jadran da se kroz ove radionice djeci ukazje na značaj održavanja prirodnih resursa i njihovog korišćenja. Sličan projekat u saradnji sa roditeljima već je organizovan u ovoj ustanovi.
Od 7. aprila u okviru projekta Ministarstva održivog razvoja i turizma „Priprema i implementacija državnog i lokalnih planova upravljanja otpadom” , kojeg finansira Evropska Unija, u saradnji sa 11 crnogorskih vrtića i jednom bolnicom, započeo je niz aktivnosti.
Kada dječak ili djevojčica od par godina počne da uči o ekologiji i njenom značaju, sigurno je da će jednog dana kao odrasli građanin poslužiti kao primjer drugima i svoje znanje prenijeti na ostale generacije, čulo se danas u Vrtiću na Toploj.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code