BUDIMIR ŠEGRT: BOLNICE U BUDVI, KOTORU I NA CETINJU OSPOSOBLJENE ZA KVALITETNU...

BUDIMIR ŠEGRT: BOLNICE U BUDVI, KOTORU I NA CETINJU OSPOSOBLJENE ZA KVALITETNU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

78
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Zdravstvene ustanove u Budvi, Kotoru i na Cetinju osposobljene su prostorno, tehnološki i kadrovski za pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite građanima na svim nivoima, ocijenio je ministar zdravlja, Budimir Šegrt.

On je sa saradnicima i predstavnicima Fonda za zdravstveno osiguranje posjetio opšte bolnice i domove zdravlja u ove tri opštine.
Prema njegovim riječima, potrebna je reorganizacija zdravstvenog sistema, prema stvarnim potrebama, kako bi mogao da pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu građanima. Šegrt je naglasio da treba poboljšati koordinaciju na svim nivoima, kao i da je neophodna racionalnija potrošnja i raspodjela sredstava i bolja kontrola, posebno propisivanja ljekova i bolovanja, za šta država izdvaja velika sredstva, a gdje postoje velike zloupotrebe, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.
Na svim nivoima zdravstvene zaštite, neophodno sprovoditi kontimuiranu edukaciju i stručno usavršavenje.
Budući da je ljetnja turistička sezona na pragu, dogovoreno je da zdravstvene ustanove usklade organizaciju rada i stave u funkciju sve svoje kapacitete, kako bi mogli da odgovore eventualnim potrebama turista za zdravstvenom zaštitom.
Sa predsjednicima Opština Cetinje, Budva i Kotor, Aleksandrom Bogdanovićem, Lazarom Rađenovićem i Aleksandrom Stjepčevićem razgovarano je i o mogućnostima uključivanja lokalne uprave u projekte za unaprjeđenje zdravstvene zaštite stanovnika.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code