Budimir Tomanović na zvaničnom Evropskom prvenstvu osvoji dvije bronze

Budimir Tomanović na zvaničnom Evropskom prvenstvu osvoji dvije bronze

1298
5
Podijeli

budimir turnir turska 180316U protekle dvije nedjelje u Antaliji (Turska) održano je zvanično evropsko prvenstvo u tenisu za dječake do 14 godina. Tomanović Budimir član TK Igalo i reprezentativac Crne Gore, postigao je jedan od najvećih uspjeha za crnogorski tenis u toj starosnoj konkurenciji. Dvije nedjelje su najveći talenti iz evropskih zemalja odmjeravali snage. Nakon poraza u prvom meču od Matas Bruzas (8) rezultatom 4:6,6:3,7:6(7), Tomanović je stigao do finala razvojnog turnira koji je osvojio i to rezultatima: Tomanovic-Brynjar Sanne Engilbertsson(Island) 6:1,6:0, drugo kolo Tomanović-Lasha Giorgi Kikvidze (Georgia) 6:2,6:4, polufinale Tomanovic- Danila Kharkom(Belorusija) 6:3,6:0 i finale Tomanović- Bogdan Boclinca(Moldavija) 6:2,6:0.

Druga nedjelja takmičenja Budu je donijela veliki uspjeh osvojivši 3.mjesto i to rezultatima: Tomanović-Matas Vasiliauskas (Litvanija) 6:7(5),6:3,6:4, zatim Tomanović-Roberts Jaricevskis(7)(Letonija)6:7(0),6:1,6:3, četvrtfinale Tomanović-Mikhil Kniazeu(3)(Belorusija)6:4,6:3, polufinale Tomanović-Gjorgji Jankulovski(1)(Makedonija)1:6,1:6 i na kraju za 3.mjesto Tomanović-Danijel Muminovic(Bosna) 6:4,6:1.

Picerija i restoran

Pored pojedinačnog osvojio 3.mjesto u dubl timu zajedno sa Aleksom Krivokapićem iz Podgorice. Još jednom demonstrirajući svoj veliki talenat poslije 10 odigranih mečeva (8 pobjeda i samo  2 poraza) Tomanovic se okitio sa dvije bronze za Crnu Goru!

 

5 Komentari

  1. Ako kazem da se uspjesni radjaju i da ih nista na putu do zvjezda ne moze zaustaviti,onda mislim na tebe.Ni povreda,ni grip,ni vremenske nepogode nisu te slomili.Vjerovao si u sebe.Da mozes sa nepunih 14 godina prvi put oprati sorc i majicu,zaspati bez poljupca majke,govoriti jezikom koji nije tvoj,jesti nesto sto nije sa ognjista tvojih predaka,biti samo djete,a ponasati se kao zreo covjek.To mogu samo veliki!Zato sam sakrila suze u oku,stegla srce da ne bi puklo,i od bola,nezadovoljstva i nadasve od ponosa.Ti si samo nas jer mi vjerujemo u tebe. Neko ce te prepoznati,neko ce te sresti…I odvesti gdje ti je predodredjeno,do najboljih…Voli te tvoja ponosna baka
    0    0

Ostavite komentar

*

code