BUDIMIR TOMANOVIĆ – NAJBOLJI TENISER CRNE GORE DO 14. GODINA U 2015....

BUDIMIR TOMANOVIĆ – NAJBOLJI TENISER CRNE GORE DO 14. GODINA U 2015. GODINI

469
0
Podijeli

Proteklog vikenda u Ulcinju je odigran završni Masters turnir za dječake do 14. godina u organizaciji Teniskog kluba „Belvi”.

Učestvovalo je 8 najboljih takmičara sa rang liste TENISKOG SAVEZA CRNE GORE. Budimir Tomanović član Tenskog kluba „Igalo” osvojio je II mjesto i tim rezultatom osigurao I mjesto na rang listi do 14. godina za 2015. godinu. Od njega je u finalu bio bolji Mario Aleksić (Teniski klub „Eminent” – Podgorica) rezultaom 6:1; 6:4.
U grupi je postigao sljedeće rezultate:
– Prvo kolo – Budimir Tomanović – Mario Aleksić 1:6; 4:6.
– Drugo kolo _ Budimir Tomanović – Petar Jovanović 7:6; 6:4
– Treće kolo – Budimir Tomanović – Danilo Raičević 6:4; 6:1
– Polufinale – Budimir Tomanović – Vuk Vuksanović 6:4; 6:1
Ovim rezultatom Budimir je drugoplasinranom Aleksi Krivokapiću odmakao više od 300 poena na rang listi, čime je zaslužio titulu najboljeg igrača Crne Gore do 14 godina.
“Želio bih da čestitam Budimiru na ovom ogromnom uspjehu sa željom da nastavi ovako marljivo i predano radi, što ga je i dovelo do ovih rezultata”, kazao je trener kluba Sverko Bjelotomić.
Budimir je u 2015. godini postigao fantastične rezultate:
– šest osvojenih turnira, prve kategorije, do 14. godina, iz kalendara -Teniskog saveza Crne Gore
– finalista Državnog Prvenstva Crne Gore do 14.godina
– finalista Masters kupa do 14.godina
– pobjednik Mimoza kupa do 14.godina
– jedan osvojen turnir prve kategorija do 16 godina
– dva finala do 16 godina
– finalista Mimoza kupa do 16 godina
– dva osvojena treća mjesta na Tennis Europe Tour do 14.godina

Picerija i restoran

Planovi za 2016. godinu su što veći broj međunarodnih turnira do 14 i 16. godina (kvalifikovao se za Evropsko prvenstvo do 14. godina kao član reprezentacije Crne Gore kao i najjače evropske turnire Winter cup i Cummer cup).
“S obzirom da ovo iziskuje ogromne troškove, nadam se da će grad i ljudi koji su spremni da pomognu prepoznati vrijednost u ovom još jednom biseru crnogorskog sporta. Takođe koristim priliku da se javnom zahvalim Sportskom centru Igalo kao i Institutu dr Simo Milošević koji su Budimiru omogućili nesmetano održavanje trenažnog procesa u njihovim objektima.
Veliku zahvalnost dugujem i mom kolegi, vrhunskom profesionalcu i stručnjaku Mirku Kosiću, za krajnje stručan i profesionalan rad, kao i pozitivnu atmosferu koju unosi u naš mali tim”, zaključio je Bjelotomić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code