Budite dio promocije trail runninga u zaleđu Novog

Budite dio promocije trail runninga u zaleđu Novog

846
0
Podijeli

trail trcanje mapa 06012016 3Predstavljanje zaleđa Novog i orjenskog masiva kroz program „Podigni glavu – otkrij Orjen“ biće nastavljeno ovog vikenda, četvrtim segmentom ovog programa, promocijom trail trčanja. Ovo će biti prvo dešavanje u zajedničkom programu u organizaciji NVO
Orjen Outdoor i Alpinističkog kluba “Niskogorci”, čime se dodatno
diverzifikuje i obogaćuje ponuda hercegnovskog zaleđa, navode iz Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.
Trail trčanje podrazumijeva trčanje mimo puteva, planinarskim stazama i stazicama, makadamskim i šumskim putevima.
“Želimo da prezentiramo trail running, odnosno mountain running kao sportsko-rekreativnu disciplinu, koja je u velikoj ekspanziji, te da praktično odradimo pokazni trail running đir po veoma atraktivnim terenima u okolini Kamenog i uz druženje razmjenimo svoja iskustva.
trail trcanje 06012016 1Ujedno želimo da približimo staze za tu vrstu trčanja (kao i šetnje) u neposrednom zaleđu Herceg Novog, udaljene samo10-ak minuta trčanja (ili vožnje) od centra grada. Obećavamo nezaboravan doživljaj, uz ostale zanimljivosti i uzbuđenja”, poručuju organizatori.
Polazak je predviđen u subotu 9. januara, od 10 h ispred caffe bara „Karakas“. Planiranom rutom zaintersovani će obići četiri nezaboravna vidikovca i to: Šilobod (nekadašnji vojni položaj), Đevojačke Grede (arheološko nalazište), Tajno Brdo 490 mnv – utvrđeni vrh i Čakotin 440 mnv (vrh sa ostacima rimskog utvrđenja).
trail trcanje 06012016 2“Na svakom usputnom odredištu od vodiča ćete dobiti i dodatne zanimljive informacije o lokalitetu, ali i svemu ostalom što vas bude interesovalo”, obećavaju organizatori.
Promocija je zamišljena da okupi sve trekere iz Herceg Novog i bližeg okruženja, ali i sve one koji žele da dožive nešto novo, bez obzira na trenutnu fizičku formu.
Detaljnije informacije mogu se dobiti na telefon 069 603 389.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code