BUDUĆI DIREKTOR „PARKING SERVISA“ MORA IMATI VIZIJU

BUDUĆI DIREKTOR „PARKING SERVISA“ MORA IMATI VIZIJU

0
Podijeli

Prije osam dana objavljen je konkurs za direktora Parking servisa D.O.O u Herceg Novom.

Kandidat treba da ima visoku stručnu spremu, najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima rukovođenja i koordinacije u privrednom društvu, kao i da uz prijavu podnese program rada Društva u naredne 4 godine.
Predsjednica Odbora direktora „Parking servisa”, Ljiljana Karanović za Radio Jadaran pojašnjava da je to uobičajena praksa.
– Nije riječ samo o dolasku potencijalnog kandidata na funkciju direktora već on mora imati i viziju kako da funkcioniše preuzeće u četvorogdišnjem periodu. Svako ko je zaista zaintersovan za ovo mjesto i ima ozbiljnu namjeru da konkuriše ima mogućnosti da se informiše i napravi kvalitetan plan – smatra Karanovićka.
Do sada nije stigla ni jedna prijava, a konkurs je otovoren do 28. februra. Nekoliko dana i nakon tog datuma biće ostavljeno za sve one koji su poštom poslali prijave.
Sva taransformisana preduzeća koja su sačinila Statute, a koji su objavljeni 20.januara 2014 godine u Službenom listu Crne Gore, moraju u roku od 45 dana da imenuju novog direktora. Sadašnji direktor koji ima taj, a ne status vd je Milorad Matković i kako nam je Karanovićka rekla, on, prema njenim saznanjima, nema namjeru da se ponovo prijavi na kokurs, mada ima zakonsko pravo.
Podsjećamo da je preporukom inspektorke rada Ane Mustur iz maja prošle godine, još tada trebalo da bude raspisan konkurs za direktora ovog preduzeća. Krajem aprila 2013, inspekcijskim uvidom utvrđeno je da Matković nije zaposlen u skladu sa zakonom.
Karanovićka pojašnjava da je tada konsultovala Ministarstvo rada i socijalnog staranja koje je, kako kaže, pojasnilo da dok se preduzeće nalazi u transformaciji nisu obavezni da raspisuju konkurs.
– Kada su svi zakonski rokovi oko formiranja novog preduzeća završeni, mi smo koknurs i raspisali. Razlog zbog koga je Matković još uvijek direktor, a ne vd jeste njegova obaveza da registruje ovo preduzeće. Proces je u toku i sva dokumenta su predata – kazala je Karanovićka.
Milorad Matković, koji je 6 godina na čelu Agencije, pa javnog preduzeća, pa D.O.O Parking servis nije htio da odgovori na pitanje da li će on biti jedan od kanidata koji će se javiti na konkurs za direktora Društva koje rukovodi parkinzima u Herceg Novom.
– Zaista još uvijek ne mogu da vam kažem hoću li kokurisati.
Ima još vremena i mislim da bez obzira što to interesuje javnost, to i nije najvažnije pitanje – kazao je Matković. Sve će se znati do kraja mjeseca – ostao je tajnovit Matković.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code