BUDVA DOBIJA LUKSUZNI CENTAR

BUDVA DOBIJA LUKSUZNI CENTAR

0
Podijeli

monteraKompanija ”Monterra Montenegro” doo i ”Konferencija BLOK” raspisali su arhitektonsko-urbanistički konkurs za izgradnju luksuznog stambeno-poslovnog kompleksa ”Budva centar” u blizini Starog Grad, na koji se prijavilo 29 renomiranih arhitektonskih studija iz cijelog svijeta: Rusije, SAD-a, Australije, Holandije, Španije, Ukrajine, Japana, Meksika, Norveške, Indije, Velike Britanije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore.

Kompanija ”Monterra Montenegro” prva je u Crnoj Gori koja raspisuje međunarodni konkurs za odabir najboljeg idejnog rješenja za luksuzni poslovno – apartmantski centar od 11 spratova u centru Budve.

Picerija i restoran

– Investitor ima drugačiji pristup poslu i želi da sve bude urađeno u skladu sa najvećim standardima. Ne želimo da pogriješimo u izboru koncepta i pozivamo javnost da učestvuje u izboru arhitektonskog koncepta. Želimo da Budva dobije novo moderno obilježje, što će naš kompleks svakako i biti. S obzirom da je u blizini kulturnog nasljeđa, želimo da uklopimo kompleks u ambijent Starog Grada i tako pokažemo da je moguće pomiriti moderno doba i istoriju jednog od najstarijih gradova na Jadranu – kazao je Igor Peljuchno, jedan od vlasnika ”Montere Montenegro”.

Kompanija ”Montera Montenegro” u žiri koji će ocjenjivati radove pozvala je predstavnike Ministarstva turizma, Turističke organizacije i Opštine Budva.

Rok za pristizanje radova je 3. april, a do 5. aprila žiri će odučiti koje će radove nagraditi. Javna prezentacija radova obaviće se od 6. do 8. aprila u hotelu ”Splendid”.

Ukupan nagradni fond je 50.000 eura. Investitor planira da krene sa izvođenjem radova 1. oktobra i završi ih do pošetka turističke sezone 2013.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code