Budva: Koncert klasične muzike u čast obnove nezavisnoti Crne Gore

Budva: Koncert klasične muzike u čast obnove nezavisnoti Crne Gore

913
0
Podijeli

images_slike_gradovi_bd_budva_to_1Koncert klasične muzike u organizaciji TO Budva, povodom 10 godina od obnove nezavisnosti Crne Gore, biće priređen u četvrtak 15. septembra na stepeništu ispred hotela Avala u Budvi, u 20 časova. Na trećem i ujedno najvećem koncertu ovim povodom,  u trajanju od 90 minuta, biće izvedeno mnoštvo klasičnih, ali i obrada popularnih muzičkih djela, kao i obrade 4 evrovizijske pjesme s kojima se Crna Gora predstavljala na ovom  takmičenju.  Na  koncertu  će nastupiti  preko  50 solista  i članova Simfoniskog orkestra Crne Gore. U ulozi dirigenta pojaviće se maestro Radovan Papović.

– Vođeni   idejom  da  povodom  ovog  značajnog  jubileja   za  našu  državu, okupimo  i predstavimo najbolje iz naše zemlje, odlučili  smo  da izaberemo  muziku  i nacionalno stvaralaštvo   iz  te  sfere   umjetnosti – kazali su organizatori.

Picerija i restoran

Simfonijski orkestar sa solistima čine Stefan Pavićević – solo klarinet, Luka Perazić – solo violina, Vili Ferdinandi – koncert majstor, Radovan Paopvić u ulozi dirigneta i solisti Milica Zdravković, Emilija Minić, Gijulie Pelingue, Tijana Blečić, Milica Raičević, Aleksandra Vojvodić Jovović i Bojana Pejanović.

TO Budva je, u saradnji sa maestrom Radovanom Papovićem, organizovala dva koncerta klasične muzike. Na stepeništu pored hotela Mogren, 30 juna, kada je nastupilo preko 30 istaknutih crnogorskih solista i članova Crnogorskog simfonijskog orkestra i na Trgu pjesnika u Starom gradu u Budvi, 31. jula, kada se kao solista pojavila mlada i talentovana četrnaestogodišnjakinja Asja Dabović iz Budve, uz pratnju kamernog orkestra sačinjenog od članova Simfonijskog orkestra Crne Gore.

Program u čast obilježavanja decenije obnove nezavisnosti biće zaokružen na tradiocionalnom svečanom koncertu kamernog orkestra 1. januara u okviru novogodišnjeg programa.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code