BUDVA NAJVEĆI GRAD POD MASKAMA NA JADRANU, OD 2. DO 4. MAJA

BUDVA NAJVEĆI GRAD POD MASKAMA NA JADRANU, OD 2. DO 4. MAJA

134
0
Podijeli

Međunarodni turistički budvanski karneval, pod nazivom “Potpun osjećaj proljeća pod maskama”, otvoriće ljetnju sezonu u Budvi i biće održan od 2. do 4. maja, saopšteno je na press-u Turističke organizacije, opštine i NVO Feštađuni.

Budva će biti najveći „grad pod maskama na Jadranu”, zahvaljujući budžetu od 40 hiljada eura i dobroj organizaciji trodnevnih karnevalskih fešti.
Ovo su novinarima obećali zamjenik direktora Turističke organizacije Budve, Aleksandar Armenko, direktorka NVO “Feštađuni” Marija Pjerotić, kao i Tijana Kotarac, menadžerka za odnose s javnošću Opštine Budva.
Ova press konferencija označava početak intenzivne medijske kampanje koja se sprovodi u čitavom regionu, pa u TO Budva očekuju početkom maja dolazak nekoliko hiljada turista.
XII Međunarodni turistički budvanski Karneval i XIII proljećna noć pod maskama “Potpun osjećaj proljeća pod maskama” počeće Abrumom – pozivom na Karneval – po Trgovima i ulicama Starog grada, 2. maja, od 18h – 20h. Uslijediće potom koncert na Trgu pjesnika – Guitar Duo Nikčević & Bulatović, a od 21 h – tematska noć u kafićima unutar zidina Starog grada.
U subotu 3.maja, od 12h – 19h planirano je upoznavanje sa kulturno-istorijskim nasljeđem Budve – „Discover Budva”, od 16h – 18h, potom „Vinski kutak” – degustacija crnogorskih vina, na Trgu pjesnika u Starom gradu, a u 19h Velika Karnevalska povorka. Ona će se, predvođena Gradskom muzikom Budve, kretati od caffe-a „City” do glavne bine ispred Starog grada.
Na Bini ispred Starog grada od 21:30h najavljen je koncert 5 Super-finalista najgledanijeg muzičkog takmičenja na Balkanu “X Factor”. Od 22:30h nastupiće Emina Jahović.
Na Bini na Trgu palmi od 21:30h je muzičko-plesni performans „Live BRASILIAN CARNIVAL PARTY” sa samba plesačicama.
Bina između crkava rezervisana je od 21 h za Radio Katakomba, Klapu Who See i Stereo Ambasadu (Lazar DJ LuckyDee Gregović, Nikola Radulović i Momo Grujić).
Po ulicama i Trgovima Starog grada od 20 h trajaće i „Alternacija” – atraktivan program koga čine alternativni umjetnici na štulama i akrobate sa vatrom.
U nedjelju 4.maja od 12 h počinju razni performansi, „Slatki kutak” i služenje poslastica na Trgu pjesnika „Discover Budva”, „Ulica otvorenog srca”, a od 16 h Mala karnevalska povorka – od dječijeg vrtića do glavne bine. Dječiji program na velikoj bini je u 18 h sa – animatorom Dejanom Đonovićem.
„Alternacija” i Umjetničke instalacije počinju od 13 h na Trgovioma i binama Starog grada.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code