Budvani najbolji u disciplini trap na Kupu Crne Gore

Budvani najbolji u disciplini trap na Kupu Crne Gore

708
0
Podijeli

kup streljarstvo 250416Na olimpijskoj streljani Kameno, iznad Herceg Novog, odžrano je posljednje 4. redovno kolo Kupa Crne Gore u disciplini Trap. Pobjedu je ovog puta odnio Boško Raičević iz cetinjskog Gamsa, nakon vrlo dobre partije u finalnim nadmetanjima.

U ekipnoj konkurenciji, pobjedio je SK Budva sa 311 pogodaka, u sastavu Jovica Marković, Ivo Stanišić i Luka Mitrović, čime je osvojio Kup Crne Gore za 2016 godinu.

Picerija i restoran

Nakon ovog kola pokazalo se da naši trapaši znatno podižu formu, dok je opšti utisak da je ovo bila najbolja utakmica za posljednjih nekoliko godina u Herceg Novom. Naime, najprije je u kvalifikacijama na 125 meta, domaci strijelac Nikola Perišić sa 114 pogodaka prebacio normu za odlazak na naredni ISSF Svjetski kup u San Marino. Takođe, odličnu formu su pokazali Jovica Marković i Ivo Stanišić iz SK Budve, koji su pogodili 113 odnosno 111 puta.

Zatim su uslijedila finalna nadmetanja na 2×15 meta gdje se širi krug pretendenata na titulu, kada u prvi plan izbijaju Boško Raičević (107 u kvalifikacijama) i Dragan Mrkaić, iako je imao prilično loš kvalifikacioni rezultat (95). Oni su sa po 13 pogodaka ušli u direktnu borbu za prvo mjesto, gdje je kasnije trijumfovao vrlo dobri Raičević rezultatom 12 : 9.

Nakon njih, Stanišic i Marković su imali tek “goluba” manje (12), ušli su u duel za 3.mjesto gdje je opet tijesno slavio Marković rezultatom 12 : 11. Koliko je ukupno finale bilo kvalitetno, pokazuje da su Nikola Perišić i Borivoje Krivokapić (SK HN) sa solidnih 11 pogodaka zauzeli tek 5. odnosno 6.mjesto.

U domaćem Kup takmičenju, a nakon 4.kola, u vođstvu je Jovica Marković ispred Dragana Mrkajica i Nikola Perišica. Predstoji  finale Kupa  14/15. maja u Herceg Novom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code