Budvani najbolji u disciplini trap na Kupu Crne Gore

Budvani najbolji u disciplini trap na Kupu Crne Gore

642
0
Podijeli

kup streljarstvo 250416Na olimpijskoj streljani Kameno, iznad Herceg Novog, odžrano je posljednje 4. redovno kolo Kupa Crne Gore u disciplini Trap. Pobjedu je ovog puta odnio Boško Raičević iz cetinjskog Gamsa, nakon vrlo dobre partije u finalnim nadmetanjima.

U ekipnoj konkurenciji, pobjedio je SK Budva sa 311 pogodaka, u sastavu Jovica Marković, Ivo Stanišić i Luka Mitrović, čime je osvojio Kup Crne Gore za 2016 godinu.

Nakon ovog kola pokazalo se da naši trapaši znatno podižu formu, dok je opšti utisak da je ovo bila najbolja utakmica za posljednjih nekoliko godina u Herceg Novom. Naime, najprije je u kvalifikacijama na 125 meta, domaci strijelac Nikola Perišić sa 114 pogodaka prebacio normu za odlazak na naredni ISSF Svjetski kup u San Marino. Takođe, odličnu formu su pokazali Jovica Marković i Ivo Stanišić iz SK Budve, koji su pogodili 113 odnosno 111 puta.

Zatim su uslijedila finalna nadmetanja na 2×15 meta gdje se širi krug pretendenata na titulu, kada u prvi plan izbijaju Boško Raičević (107 u kvalifikacijama) i Dragan Mrkaić, iako je imao prilično loš kvalifikacioni rezultat (95). Oni su sa po 13 pogodaka ušli u direktnu borbu za prvo mjesto, gdje je kasnije trijumfovao vrlo dobri Raičević rezultatom 12 : 9.

Nakon njih, Stanišic i Marković su imali tek “goluba” manje (12), ušli su u duel za 3.mjesto gdje je opet tijesno slavio Marković rezultatom 12 : 11. Koliko je ukupno finale bilo kvalitetno, pokazuje da su Nikola Perišić i Borivoje Krivokapić (SK HN) sa solidnih 11 pogodaka zauzeli tek 5. odnosno 6.mjesto.

U domaćem Kup takmičenju, a nakon 4.kola, u vođstvu je Jovica Marković ispred Dragana Mrkajica i Nikola Perišica. Predstoji  finale Kupa  14/15. maja u Herceg Novom.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code