BUDVANSKA RIVIJERA: PUNI SVI KREVETI SA PREKO 64 HILJADE TURISTA

BUDVANSKA RIVIJERA: PUNI SVI KREVETI SA PREKO 64 HILJADE TURISTA

113
0
Podijeli

Na budvanskoj rivijeri odmara 64.296, većinom stranih gostiju. To je 1% više no lani i hotelski kreveti su gotovo popunjeni do posljednjeg mjesta, sa 14 138 gostiju, takođe 1% više, kaže nam pr menadžerka TO Budva, Darja Marović.

Odlična popunjenost je zabilježena i u privatnom smještaju, mada ne postoji precizan statistički podatak, pa iz TO Budva daju samo procjenu da je u domaćoj radinosti 49.317 gostiju, kao lani.
U kampovima i odmaralištima je najmanja posjeta, jer je samo oko 600 gostiju i 6 odsto manje no lani. U hostelima odmara 245 turista.
– Gosti nam u najvećem broju pristižu iz Rusije, Srbije, Ukrajine, Bjelorusije, ostalih zemalja regiona i iz zapadne Evrope, kaže Marovićka.
Čitav turistički avgust biće za budvansku rivijeru odličan.
– Najave za avgust, sudeći po informacijama koje dobijamo od lokalne turističke privrede, su odlične. U ovom trenutku, većina budvanskih hotela kategorija 5* i 4* su u overbooking-u – ističe Darja Marović.
Mnogi hrle u Budvu, ali po pisanju britanskog Telegrapha Budva je jedno od najboljih i najljepših ljetovališta u Evropi, koje još uvijek nije dovoljno otkriveno. List u velikom članku navodi da Budva posjeduje neke od najljepših crnogorskih plaža koje su naslonjene na dramatične krečnjačke planine koje samo ističu upečatljivo plavu morsku vodu Jadranskog mora.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code