BUDVANSKI „SEA DANCE“ U TRCI ZA NAJBOLJI EVROPSKI FESTIVAL

BUDVANSKI „SEA DANCE“ U TRCI ZA NAJBOLJI EVROPSKI FESTIVAL

0
Podijeli

Premijerno izdanje budvanskog festivala „SEA DANCE” nominovano u kategorijama za Najbolji novi festival (Best New European Festival) i Najbolji festival srednje veličine (Best Medium-Sized European Festival) na European Festival Awards (EFA).

Dodjela najznačajnijih evropskih festivalskih priznanja, održaće se večeras u holandskom gradu Groningenu.
Ove godine o pobjednicima odlučiće glasovi rekordnih 1,2 miliona festivalskih fanova iz više od 35 zemalja, kao i glasovi EFA žirija, sastavljenog od najrele-vantnijih ličnosti iz evropske festivalske industrije.
Novosadski EXIT festival i ove godine se našao među nominovanim festivalima u najznačajnijoj kategoriji, Best Major European Festival. EXIT je početkom prošle godine odnio titulu najboljeg festivala u Evropi, sa preko 620 hiljada osvojenih glasova i cijelog svijeta, među preko 300 festivala iz 34 države! Ova prestižna nagrada, u velikom dijelu je doprinjela pozicioniranju EXIT festivala kao omiljene festivalske destinacije publike iz čitave Evrope i svijeta i time značajno uvećala turističku posjetu Novom Sadu.
Ceremonija počinje u 18 h, dok je sama dodjela nagrada najavljena za 21.30 h. Dobitnici će nakon ceremonije biti objavljeni na zvaničnom sajtu EFA, http://eu.festivalawards.com/.
Zato organizatori poručuju-držite palčeve da u Crnu Goru donesemo evropsku titulu!
Drugi Sea Dance Festival biće održan od 16. do 18. jula na plaži Jaz i biće u znaku spektakularne proslave 15. rođendana EXIT-a, čime će biti obilježen nastavak desetodnevne ljetnje EXIT avanture! EXIT festival biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code