Budžet za prvi poziv ADRION programa 33,1 miliona eura

Budžet za prvi poziv ADRION programa 33,1 miliona eura

636
2
Podijeli

adrion logoPrvi poziv za podnošenje predloga projekta u okviru Jadransko-jonskog transnacionalnog programa ADRION raspisan je i biće otvoren do 25. marta 2016. godine, saopštavaju iz opštinske Kancelarije za međunarodnu saradnju u Herceg Novom.
Pravo učešća u programu imaju Grčka, Italija, Hrvatska i Slovenija, koje čine okosnicu, ali i Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina i Albanija, kao zemlje koje pripadaju Jadransko-jonskom regionu.
Cilj je jačanje inovativnosti i socio-ekonomskih odnosa u ovom regionu, kao i integracija između partnerskih zemalja na osnovu kulturnih, istorijskih i prirodnih resursa koji ih okružuju. Programom se takođe podržava očuvanje i zaštita životne sredine i promocija efikasnog korišćenja resursa, konzerviranje, zaštita, promovisanje i razvoj prirodne i kulturne baštine, promovisanje održivog transporta i otklanjanje prepreka u ključnim infrastrukturnim mrežama.
Prioriteti programa su Inovativan i pametan region, Održiv region, Povezan region i Podrška Evropskoj strategiji za Jadransko-Jonski region. Ukupan budžet prvog poziva je 33.149.023,20 EUR i opredijeljen je za prva tri prioriteta. Dužina trajanja projekata ograničena je na 24 mjeseca.
Ukupan iznos kofinansiranja ADRION programa će iznositi do 85 odsto budžeta projekta, dok ostalih 15 odsto aplikant mora da obezbijedi kroz druge načine finansiranja, koji neće biti iz fondova Evropske unije.
Za dodatna pojašnjenja možete se obratiti Mileni Iličković na: milena.ilickovic@mfa.gov.me ili broj telefona 020 416 350.

Više informacija o načinu apliciranja i mogućnostima za potencijalne aplikante i na linku.

Picerija i restoran

2 Komentari

  1. U tekstu se navodi izmedju ostalog i : promovisanje održivog transporta i otklanjanje prepreka u ključnim infrastrukturnim mrežama. Pitam se samo da li to znaci da ce nam dio para ulozit u ovu jadnu magistralu jer bez kakvog tenka na njoj je skoro nemoguce vozit?
    0    0
  2. ZA OZBILJAN POSAO ,A TO JE PRODUZAVANJE MULA I POJACANJE STAROG DIJELA OVE PARE NISU NISTA. BEZ TOGA ,OVO JE SVE KOZMETIKA,BACANJE PARA. DA NIJE BILO REGATE TERRA DA MARE I DAN DANAS BI VEZALI BRODOVE JEDAN NA DRUGI BEZ MURINGA. PA SU SE OBRAD I EKIPA,ZALILI DA SU POTROSILI 15000 EUR, A NIKO NE PRICA KOLIKO SU ZARADILI !!!
    0    0

Ostavite komentar

*

code