BUKA IZ LOKALA I „LAJAVCI“ JOŠ KOJI DAN, A IDUĆE SEZONE?

BUKA IZ LOKALA I „LAJAVCI“ JOŠ KOJI DAN, A IDUĆE SEZONE?

612
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

I ova sezona na hercegnovskoj rivijeri, koja polako prolazi, karakteristična je po najvećm broju pritužbi na buku zbog glasne muzike iz nekoliko lokala, kao i njihovog reklamiranja iz auta i barki mimo vremena za odmor, od 14 do 17 časova.

Iako sa manje negodovanja nego lani i ažurnijom kontrolom komunalne policije, činjenica je da se mora naći bolje rješenje za kontrolu muzike uugostiteljskim objektima i plažnim barovima. Njena dozvoljena jačina je 65 decibela, ali iz nekih lokala činil se da je mnogo veća buka zbog lokacije, koju recimo ima Admiral na Škveru.
U Komunalnoj policiji kažu da će još koji dan trajati bučni programi, njihovo reklamiranje, kao i borba inspektora sa vlasnicima lokala i ozvučenja da smanje buku pod prijetnjom kazni ili oduzimanja opreme. Prije neki dan su kaznili kultni novski lokal „Pivnica” na Šetalištu Pet Danica sa 1000 eura zbog preglasne muzike.
No, evo, kako nakon svega razmišljaju i šta predlažu neki autentični Novljani „u srcu”, sa Škvera i Karače.
Košarkaški trener, bivši kapiten zagrebačke „Lokmotive”, Dragiša-Ćomo Perović predlaže da umjeto do 1 poslije ponoći živa muzika traje do 2 ujutru.
– Ljudi su veseli, slušam šta pričaju turisti, jako su zadovoljni, a mještanima preko 50 godina, kojima smeta glasna muzika trebalo bi da opština plati na Durmitoru dva mjeseca. Da oni odmore i puste u Novi omladinu i turiste da se vesele i provode – kaže, “ne trepnuvši”, popularni Ćomo.
Na drugoj strani, Škveranin, pijanista Toma Stanić poručuje da je „ugaoni kamen Škvera” i neće zbog buke na Durmitor:
– Treba pohapsiti sve koji nam ne daju da spavamo od galame. Ođe je haos, do zore u lokalima. Mi smo žrtve turizma dok neko pravi pare i ide preko naših glava. Mi ođe živimo. Nije sve dozvoljeno. Škver je javni prostor i ne može svako raditi što ga je volja – komentariše mlađi Stanić. Stariji, Vojo je u svom svijetu sa platnom i kičicom, ali rado siđe iz potkrovlja kuće na Škveru i sjedne u jedan od lokala na kafu, svemu naredan.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code