BUROVITI VIKEND ZA NAMA

BUROVITI VIKEND ZA NAMA

159
0
Podijeli

granaNajavljeno zahlađenje je stiglo na primorje i bura koja je tokom vikenda duvala brzinom od 7m/s, sa najjačim udarom od 14 m/s, odnosno 50 km/sat nije napravila veće štete na hercegnovskoj rivijeri. To nam kazuju iz sekcije „Putevi“, JKS preduzeća.

Po njihovim riječima osim grančica i lišća danas nema šta posebno da se raščišćava. Ipak, ogromna izlomljena grana na Šetalištu Pet Danica, koju smo i mi snimili, kažu da je u nadležnosti „Morskog dobra“. Građani nam javljaju da ima oborenog granja i drveća u Igalu, kod Dječjeg odjeljenja Isntituta.

Picerija i restoran

Vjetar je izazavo i više kvarova na elektromreži. Dežurni radnici u hercegnovskoj Elektrodistirbuciji, kvarove su otklanjali od subote ujutru do  nedjelje kasno naveče u Mojdežu, Herceg Novom, na Sušćepanu i u Zelenici.

Bilo je i požara, što obično bude kada jako dune. U Zelenici je došlo do požara sinoć oko 21.30 u naselju Dragomir kod starog kina.

– Nakon što je jedno vozilo gasilo taj požar dobili smo dojavu da je mnogo veći rasplamsan na 50 metara od tog naselja – kaže komandir Vatrogasne jedinice u Herceg Novom, Damjan Lončar.

– Sa pet strana smo gasili požar i do 22.30 potpuno ga ugasili -rekao je Lončar.

Iz Hidrometerološke opservatorije u Herceg Novom najavljuju  da će olujni vijetar potpuno prestati do kraja dana. Sjutra nas očekuje sunčano i mirno vrijeme.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code