CACIB Herceg Novi 2016: Pobjednik hrvatski pas “Steadlyn Zen-Sation”

CACIB Herceg Novi 2016: Pobjednik hrvatski pas “Steadlyn Zen-Sation”

2909
4
Podijeli

izlozba pasa hn 080216 1Na terenima Sportskog Centra u Igalu juče je priređena četvrta izložba pasa, odnosno prva međunarodna izložba pasa u Herceg Novom, pod imenom CACIB HERCEG NOVI 2016. Prelijep dan i veliki broj izlagača i posjetilaca su učinili da ova manifestacija bude posebna i uspješna. To će, kako kažu organizatori, iz Kinološkog društva Herceg Novi, biti veliki podstrek za njihov dalji rad.
– Ovo je ujedno i najposjećenija izložba pasa do sad u Novom i postavila je visoke standarde za budućnost, sa izlaganih preko 80 rasa pasa i sa 281 prijavljenim psom u zvaničnoj konkurenciji, uz nekoliko pasa koji su bili kasno prijavljeni, pa su ocijenjeni, ali se nisu takmičili u zvaničnom programu – napominje predsjednik Kinološkog društva Herceg Novi, Boro Lučić.
Pobjednici izložbe su: prvo mјеsto za “Steadlyn Zen-Sation” rаsе “Zwergschnauzer-Pure Black with Black Undercoat”, iz Hrvatske. Drugo mјеsто је osvojio Multich “Smash JP i POT”- rаsе “Caniche-Toy”, iz Italije, dок је teće mјеsто pripalo “Gallinagos Cosmic Girl” rаsе” English Cocker Spaniel-Black” iz Srbije.
Posjetioci su imali priliku da vide veliki broj pasa i rasa, kao i da vide pse koji su izlagani na Svjetskim i Evropskim šampionatima i kojima je vrijednost i nekoliko desetina hiljada eura.
izlozba pasa hn 080216 2Jedan od interesantnih momenata izložbe se desio u toku ocjenjivanja velikih rasa pasa iz druge FCI grupe. Pas “DUH”, rase Srednje Azijski Ovčar, inače rodjeni “Novljanin”, oštenjen u ovom gradu, u odgajivačnici Alabai Montenegro iz Sutorine, propeo se na zadnje noge i prednje šape stavio na ramena svoje vlasnice, Nataše Salamadije. Ovo je možda i najbolji primjer ljubavi između vlasnika i svog ljubimca – priča Lučić.
Zhvaljujući radu i velikom naporu direktorke izložbe Jelice Lučić i njenom timu volontera i prijatelja, svi izlagači i gosti su uživali i otišli kućama puni zadovoljstva i pozitivnih utisaka ne samo o izložbi, već i o gradu pod Orjenom. To je posebno značajno ako se zna da je skoro polovina izlagača došla iz inostranstva (većim dijelom iz Italije), pa će se pozitivna priča o izložbi, Prazniku Mimoze i Herceg Novom proširiti i pomoći da dogodine izložba bude brojnija.
Uz svog tradicionalnog prijatelja, upravu Sportskog Centra u Igalu koja je pomogla da sve prođe u najboljem redu, Kinološko društvo Herceg Novi veliku zahvalnost duguje i Kinološkom Savezu Crne Gore, koje je pomoglo da ova manifestacija bude uspješna u svakom pogledu. U saradnji sa njima, ove godine su izabrane međunarodne kinološke sudije iz regiona na CACIB Herceg Novi: Sanja Vreteničić i Pero Čelebić iz Crne Gore, Saša Kitanović iz Srbije, jedan od velikana ex-Yu kinologije, kao i Valetio Natalatti iz Italije. Delegat izložbe je bio predsjednik Kinološkog Saveza Crne Gore, Vojo Brajović.
– Ove godine je “probijen led” pa je više gradskih hotelijera prihvatlo smještaj ljubimaca u sobe zajedno sa svojim vlasnicima, što je pozitivno za grad. Hotel ELENNA iz Sutorine je organizovao svečenu večeru i tako podržao aktivnosti Društva, koje nema prihoda i sve radi volonterski. Čak se i većina troškova pokriva donacijama samih članova Društva – napominje predsjednik Društva, Boro Lučić.
Zavjesa je spuštena na još jedno druženje ljubitelja pasa u Herceg Novom, ali je već zakazano sljedeće, u februaru 2017, jer po propozicijama Međunarodne Kinološke Organizacije (FCI) sa sjedištem u Briselu, ovakve izložbe se odobravaju godinu unaprijed. Potom se uvrštavaju u Međunarodni Kalendar Izložbi, gdje je Herceg Novi stao rame uz rame sa najvećim gradovima Evrope i svijeta.
– Nadamo se da će ovo služiti kao ohrabrenje i podstrek lokalnoj Turištičkoj Organizaciji koja nije uvrstila izložbu u zvaničan kalendar Praznika Mimoze. Uredno su obaviješteni krajem prošle godine, da je uvrste u kalendar za 2017. godinu – napominju iz Kinološkog društva Herceg Novi.

4 Komentari

 1. Prelijepa izlozba pasa koja je privukla mnogo ljubitelja zivotinja i radoznalih gostiju. Nadam se da ce ovakve manifestacije da budu prepoznate od strane opstine i turisticke organizacije te da ce svi zaejdnicikim snagama sve da podignu na jos veci nivo.
  Organizator je uradio odlican posao i potrudio se da se svi ljudi osjecaju dobrodoslim u nas grad.
  Sve najbolje u daljem radu Kinoloskom drustvu Herceg Novi i porodici Lucic iz Sutorine.
  0  0
 2. Bilo je prelijepo. Veliki sam ljubitelj pasa, a do sad nisam imao priliku da prisustvujem jednoj ovakvoj izložbi. Pohvale organizatoru, i čestitke svim učesnicima ! Volio bih da ova manifestacija postane tradicionalna !
  0  0

Ostavite komentar

*

code