Čak 4 sjednice Skupštine u Novom: ”Uskočilo” i zasjedanje po hitnom postupku

Čak 4 sjednice Skupštine u Novom: ”Uskočilo” i zasjedanje po hitnom postupku

3120
14
Podijeli

Predsjednik Skupštine opštine Herceg-Novi, Andrija Radman, zakazao je za sjutra prvu sjednicu Skupštine po hitnom postupku, za 11 sati. Kolegijum je prihvatio  zahtjev potpredsjednika Opštine, u funkciji predsjednika, Dragana Jankovića, da se na dnevnom redu nađu Predlog Odluke o zaduženju Opštine Herceg Novi od 200 hiljada eura, kao i Predlog Odluke o razmjeni nepokretnosti.

CKB je dala rok da se do 15. marta zaokruže finansije oko ustupanja stanova na Toploj dva, odnosno  obezbijedi kredit Opštine od 200 hiljada eura za njihovo renoviranje. Zbog opasnosti da bi posao oko dodjele 40-tak stanova za državne službenike i namještenike, po ranijoj Odluci SO, mogao propasti, Janković je zatražio hitnu Skupštinu, a kolegijum se sa tim saglasio.

Picerija i restoran

Ovom hitnom skupštinskom zasjedanju prethodiće prvo u 9 h nastavak redovne 24.sjednice SO, započete još u decembru prošle godine. U žiži će biti dvije teme. Prvo zaključci oko zgrade sa tzv.stanovima solidarnosti u Meljinama, gdje je Opština dala lokaciju i oslobodila Sindikat naknade za komunalije. Međutim, ostala je “kratkih rukava” za ugovorenih 20 odsto izgrađenog prostora za zaposolene u lokalnoj samoupravi. Druga tema je prošlogodišnji izvještaj o radu i plan finansija za ovu godinu TO Herceg Novi. Za očekivati je da će “koplja ukrstiti” Izbor, koji kontroliše rad TO i DPS, a da se opozicija, uprkos ranijim primjedbama na rad TO, neće mnogo uplitati.

Potom će biti održana redovna sjednica o Nacrtu budžeta za ovu godinu. Nakon sve tri, uslijediće u podne ipo vanredna Skupština sa inicijativom opozicionih odbornika za razrješenje predsjednika Skupštine, Andrije Radmana.

14 Komentari

 1. A dje to nadje moj gogi trebinje…pa ono je ko da je rat jos u toku..jesi siguran da si bio u mojem trebinju..da nije gacko bilo.

 2. Kada prosvetarari, policajci i sudije budu radili svoj posao kako treba onda će i društvo doživjeti prosperite a oni neće brinuti za svoju egzistenciju. Ovako smo društvo upravo zahvaljujući takvom njihovom odnosu prema poslu, djeci, optuženim licima, kriminalu… baš gdje jesmo.

  21
 3. DZIGI: Narod je pametan pa zna da SNP nije mogao skoro nista u lokalu,pored ovih iz PG,a i zbog preletaca koji su skloni njima.Taman kad se SNP procistio itrebao nesto da radikalno promjeni,dosao je IZBOR koji je “unapredio stanje”.

  6
  6
 4. Ajde ne lupetajte botovi zaduzene da ko papagaji ponavljate iste stvari.Kako biste tek urlali da su prosvetaro policajci i sudijw podsttanari izgubili sansu da dodju do stanova kod Ramarexa..Ovo je odlican potez,a druga je prica sto su odbirnici usli u crveno

  2
  13
 5. Opozicija pod hitno treba da smjeni Dragana Jankovica. Budzet, Radman i sl…, to je sve kozmetika. Ako je razlog sto ne smenjuju Jankovica, zaista to, sto se ne mogu dogovoriti ko bi iz opozicije obavljao tu funkciju narednih nekoliko mjeseci, onda stvarno imamo i vlast i opoziciju kakvu zasluzujemo!

  8
  7
 6. Sve po građanim. Malo je što ćemo platiti lošu rasvjetu, kolektor koji kasni godinama, šetalište koje liči na makadamski put, plaćamo komunalnim policajcima gorivo da uništavaju one već potrošene škode vozeći se kroz jednu ulicu u krug po cijelo radno vrijeme, semafore koje kao da imaju ugrađenu Nasinu tehnologiju, plaćamo i “narodne predstavnike”- poslanike koji su se sad pred izbore sjetili da rade… i još treba da kreditiramo državne službenike? 200 000 €!

  26
  6
 7. OVO SU LJUDI KOJI NE ZNAJU UPRAVLJATI ,NE SAMO GRADOM ,NEGO I SVOJOM KUĆOM,SAMO SU SPREMNI NA HAOS,SVE PARTIJE. DANAS SAM BIO U TREBINJU, NOVA AUTOBUSKA STANICA, NOVI ŠOPING CENTAR. A HERCEG NOVI ,I DALJE AUTOBUSI STAJU UZ KOISK SA VIRŠLAMA. KO GLASA ZA BILO KOGA ,JA MU SE DIVIM!!!

  22
  7

Ostavite komentar

*

code