Čak šest kupaca za veliki dok Brodogradilišta: Estonci nude 13,21 milion eura

Čak šest kupaca za veliki dok Brodogradilišta: Estonci nude 13,21 milion eura

3042
7
Podijeli

brodogradiliste prazan dok 070316Na tender za prodaju dijela imovine Jadranskog brodogradilišta Bijela stiglo je šest ponuda, od kojih je većina za kupovinu velikog doka sa pripadajućom opremom i alatima. Najveću ponudu za kupovinu velikog doka sa pripadajućom opremom i alatima specifiran po posebnom spisku dostavila je estonska kompanija Baltic ART u iznosu od 13,21 milion eura, prenosi Mina Business.

Stečajni upravnik, Žarko Ostojić, rekao je danas u Privrednom sudu da su uz ponudu dostavljena oglasom tražena dokumentacija, kao i dokaz o uplaćenom depozitu.

Picerija i restoran

Litvanska kompanija AB Vakaru laivu gamykla ponudila je za veliki dok 11 miliona eura, a ponuđač je dostavio oglasom traženu dokumentaciju, kao i dokaz o uplati depozita.

Ostojić je kazao da je turska kompanija Hat-San brodogradilište za isti dio imovine ponudila iznos od 9,11 miliona eura. Uz ponudu su dostavljena oglasom tražena dokumentacija, kao i dokaz o uplaćenom depozitu.

MIS Maritime limited corporation za veliki dok sa pripadajućom opremom ponudio je oko 8,56 miliona eura.

Turska firma Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm ponudila je za veliki dok 8,38 miliona eura.

Obje ponude sadrže oglasom tražene podatke ponuđača i dokaze o uplati depozita.

Ponuđač Nenad Lazović iz Bijele ponudio je za kupovinu poslovnog prostora površine 480 metara kvadratnih 453,61 hiljadu eura. Lazović je uz ponudu dostavio oglasom tražena dokumenta i dokaz o uplaćenom depozitu.

U roku do osam dana Ostojić će odlučiti o izboru najpovoljnijeg ponuđača i o tome obavijestiti ponuđače, Sud i Odbor povjerilaca.

 

Dio imovine preduzeća prodavao se po ukupnoj početnoj cijeni od oko 19,71 milion eura. Procijenjena vrijednost imovine, kako se navodi u oglasu, srazmjerno je umanjena u odnosu na prethodni oglas 25 odsto i istovremeno je najniža početna cijena, ispod koje ponude neće biti razmatrane.

Ročište za ispitivanje potraživanja u stečajnom postupku za Jadransko brodogradilište iz Bijele završeno je usvajanjem konačne liste prema kojoj je priznato 18,49 miliona EUR. Sadašnji i bivši radnici Brodogradilišta potražuju oko 1,3 miliona eura.

Stečaj u Brodogradilištu pokrenut je krajem juna prošle godine na zahtjev Poreske uprave.

7 Komentari

 1. Cestitam komentar br.2.Zaista je ovo gorka istina za Bijelu i citavu Boku.Brodogradiliste je prodala Podgorica zajedno sa domacim interesendjijama.Znamo dobro ko su ti ljudi.
  0  0
 2. Uskoro će većina građana Herceg Novog iz velikog doka u mnogo manje kontejnere za smeće u potrazi za hranom. Ali i tamo je sve manje nečega što vrijedi. Građani su ovo tražili i dobili. Nema krivice nikakvog Ostojića ni Janka ni Marka.
  0  0
 3. Najmanje je Ostojic kriv. On je sve obecano zaposlenima ispunio. Problem su ovi koji prodaju za smjesne pare uperspektivi uspjesan koletiv sa extra lokacijom. Evo samo dok vrijedi 13 miliona. Problem su oni koji su napravili od firme gubitasa. Dje su danas oni a dje radnici? Radnici ce dobiti otpremninu koju ce lako potrositi. A dje poslije? Dje naci posao? A vidimo da je sva industrija opustosena i unistena. Da zivimo bolje!
  0  0

Ostavite komentar

*

code