Call centar NTO bez pritužbi iz Herceg Novog, ali inspekcije zatrpane

Call centar NTO bez pritužbi iz Herceg Novog, ali inspekcije zatrpane

11
Podijeli

Početak sezone u Herceg Novom prate i stari komunalni problemi, iako je najveći od njih – restriktivno petnaestodnevno vodosnabdijevanje zbog remonta hidrotunela na Trebišnjici odložen, a novski “Vodovod” se “za svaki slučaj” obezbijedio dodatnom količinom vode iz regionalnog sistema.

Nedovoljan broj kontejnera i kanti, koje su često pretrpane, ali i čistača i kamiona za odvoz smeća, ponovno angažovanje mehanizacije na saniranju šahtova u Đenovićima, buka, nedostatak parkinga, jednako iritiraju i domaće i goste.

Picerija i restoran

Komunalna policija i Uprava za inspekecijske poslove imaju pune ruke posla i reaguju najčešće nakon prijava građana.

Ipak, Call Centar NTO 0800 1300 tokom juna nije primio niti jednu pritužbu gostiju ili mještana iz Heceg Novog.

Kako su Radiju Jadran kazali u Call centru NTO, tokom proteklog mjeseca iz Herceg Novog nije bilo ni kritika niti pohvala.

Međutim, statistika je umnogome drugačija kad je riječ o kontrolama koje od početka juna sprovode inspekcijske službe Uprave za inspekcijske poslove.

– Tokom juna, Uprava je primila 34 inicijative građana Herceg Novog, a one su se, uglavnom, odnosile na: zahtjeve za kontrolu kupališta (nepoštovanje pravila 50/50, nelegalno naplaćivanja ulaza i nemogućnosti pristupa kupalištu, neizdavanje fiskalnih računa), zahtjeve za kontrolu ugostiteljskih objekata zbog neizdavanja fiskalnih računa i neprijavljenih radnika – kazali su Radiju Jadran iz Uprave.

Izdato je 299 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 93.010 €, na osnovu 728 kontrola i utvrđenih 466 nepravilnosti, precizirali su u Upravi.

U okviru nadležnosti tržišne inspekcije izdata su 193 prekršajna naloga u iznosu od 53.750 €, inspekcije rada 39 u iznosu od 10.760 €, turističke inspekcije 29 u iznosu od 20.300 € i zdravstveno-sanitarne inspekcije 38 u iznosu od 8.200 €.

Tržišna inspekcija obavila je 351 kontrolu, inspekcija rada 132 kontrole, turistička 127 i zdravstveno-sanitarna 118 kontrola. Od utvrđenih 466 nepravilnosti tržišna inspekcija zabilježila je 232, inspekcija rada 103, turistička inspekcija 93 i zdravstveno-sanitarna 38 nepravilnosti.

– Inspektori propisuju najmanji iznos kazni prekršajnim nalogom u skladu sa zakonima, a za svaku inspekciju je drugačiji raspon kazni. Uz to, treba napomenuti, da ukoliko su počinioci prekršaja, bilo pravna ili  odgovorna lica, ili preduzetnici i fizička lica, prihvatili odgovornost za prekršaj, mogu u roku od 8 dana uplatiti 2/3 novčane kazne, a računa im se da su uplatili izrečenu kaznu u cjelosti, shodno Zakonu o prekršajima, što utiče na ukupan iznos naplaćenih kazni – objašnjavaju u Upravi.

11 Komentari

  1. Zatvorili su kafe bar Eks a ovi po plazama pojedini rade bez racuna fiskalnog nema na stolu.obidjite malo Zeleniku bolje kad vec kaznjavate onda sve pregledajte redom.

    18

Ostavite komentar

*

code