„CARINE“ DOBILE DOZVOLU ZA DIO „DELFINA“, S JESENI GRADE NOVI HOTEL „PARK“

„CARINE“ DOBILE DOZVOLU ZA DIO „DELFINA“, S JESENI GRADE NOVI HOTEL „PARK“

342
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Investitor i vlasnik kompanije Carine doo, Čedo Popović dobio je upotrebnu dozvolu za izgrađeni depadansehotela “Delfin” u Bijeloj, koji je krajem prošle sedmice “prošao” i tehnički pregled. Kako je Popović kazao za Radio Jadran, izgrađeno je 75 smještajnih jedinica, dvokrevetne sobe i apartmani, koji su većeg standarda nego u samom hotelu.

– Mi smo ugovorom prema “zakupcima” smještaja bili u obavezi da to završimo do 30. maja, što smo i učinili i prve goste smo, prema ugovoru primili tog datuma. Ono što raduje jeste da ćemo do kraja godine imati popunjen kapacitet u depadansima, dodao je Popović.
Ono što sada slijedi jeste proces kategorizacije za depadans, koji je prema Popovićevim riječima, izgrađen veoma kvalitetno u jako kratkom vremenskom roku.
Podsjetićemo, Popović je mnogo prije izdavanja građevinske dozvole započeo gradnju zbog čega je protiv njega i njegovog saradnika podignuta krivična prijava. Dozvolu za gradnju Popović je dobio krajem aprila.
– Smatram da je dobijanje građevinske dozvole samo formalnost, jer ja sam sve obaveze uredno izmirivao i plaćao. Ne vidim uopšte gdje je bio problem oko izdavanja, jer sa druge strane ja sam morao ispoštovati obaveze prema onima koje ćemo da ugostimo, kratko je pojasnio Popović.
Službenici Uprave policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi su 7.aprila Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom, podnijeli krivičnu prijavu protiv Popovića i Duška Radunovića iz Budve zbog sumnje da su gradili objekte bez građevinske dozvole. Na građevini je zatečena veća grupa radnika među kojima i 16 stranaca, državljana Republike Albanije koji su obavljali radove na depandansu uprkos pečaćenju objekta.
Popović je vlasnik hotela „Delfin” u Bijeloj, ali od maja i vlasnik hotela Park , koji će biti srušen prije početka sezone, nakon čega je planirana gradnja novog objekta, kategorije četiri plus zvjezdica. U daljem razgovoru za portal Radija Jadran, Popović otkriva da je juče krenulo izmiještanje zamašnog biljnog fonda, čime su započeli i pripremni radovi za rušenje starog “Parka”.
– Sav taj fond odložićemo na posebno mjesto i garantujem da će sve te biljke, kojih nema malo, biti sačuvane i kasnije vraćene. Kako smo i ranije najavili, hotel Park biće srušen do 1.jula, a gradnju novog trebalo bi da započnemo početkom septembra, kada ponovo krene sezona građevinskih radova, uvjerava naš sagovornik.
„Carine” su bile jedini ponuđač na tenderu za prodaju ovog hotela i objekta poznatog kao “Kuća porodice Đurković” sa pripadajućim pomoćnim objektima i zemljištem i zakupa parka površine 3,1 hiljadu kvadrata.
Prodajna cijena kompleksa je 2,25 miliona eura, a obaveza Carina je da realizuje ugovorom definisana investiciona ulaganja u minimalnom iznosu 6,5 miliona eura. Ugovor o zakupu parka na 30 godina sastavni je dio tog aranžmana i njime se garantuje puna zaštita i valorizacija parka i budućeg hotela.
Osim gradnje novog hotela Park, Popović planira i gradnju turističkog kompleksa na lokaciji od 27 hiljada kvadrata u Baošićima, sa hotelom od pet zvjezdica, kao i turističkih sadržaja u Sutorini, na lokaciji gdje je bio motel Vinogradi. Zamašna investicija u Baošićima za koju se Popović sprema moraće da sačeka definisanje urbanističkih planova, ali se on nada da će sa novom lokalnom samoupravom to ići mnogo brže. – Osjećaju se neke promjene. Jer, oni prošli radili su po principu “što gore – to bolje”. Vjerujem da će sada stvari ići pozitivnijim tokovima, dodao je Popović.
U hotelu “Delfin” trenutno boravi oko 300 gostiju i u menadžmentu kompanije zadovoljni su popunjenošću.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code