„CARINE“ GENERALNI SPONZOR PVK „JADRAN“ – NOVA SEZONA SA JANOVIĆEM, KOVAČIĆEM, RANĐIĆEM...

„CARINE“ GENERALNI SPONZOR PVK „JADRAN“ – NOVA SEZONA SA JANOVIĆEM, KOVAČIĆEM, RANĐIĆEM I PETROVSKIM

328
0
Podijeli

Nakon osam godina PVK Jadran dobio je generalnog sponzora, kompaniju „Carine” d.o.o iz Podgorice.

Ugovor o petogodišnjem sponzorstvu, koji podrazumjeva godišnju podršku od 80 hiljada eura vaterpolistima sa Škvera, potpisali su predsjednik PVK Jadran Carine, dr Đuro Marić i vlasnik kompanije, Čedo Popović.
Na Škveru je danas predstavljena i prva ekipa Jadrana Carine za 2015/16 sa 21. igračem. Pojačanja su Nikola Janović, Željko Kovačić, Miroslav Ranđić i Aleksa Petrovski.
– Iza nas su godine koje su predstavljale veliku borbu da se Klub održi i Jadran je dobio podršku kakvu za 90 godina postojanja zalužuje. Kompanija Carine je jedan od najvećih investitora u opštini Herceg Novi i koja je iskazala spremnost das bude generalni sponzor uspješnog kolektiva. Razgovori sa Čedom Popovićem su bili jako kratki i jako uspješni – kazao je predsjednik PVK Jadran Carine, dr Marić.
Koliko su teška vremena maksimalna uplata koja je posljednjih godina stizala na račun Jadrana iz lokalnih fitmi nije bila preko 20 hiljada eura, zato je ovo vrijedna pomoć i izuzetno dobar ugovor.
Stabilno finansiranje kluba omogućiće da se on dalje razvija i portvrdi da je najuspješniji klub u Crnoj Gori i sportski kolektiv u Herceg Novom, za ponos Herceg Novog i Crne Gore, dodao je dr Marić.
Postignut je dogovor da Carine u narednih pet godina izdvaja godišnje 80 hiljada eura, a Carine su se obavezale i da animiraju ostale partnere i sponzore da pomognu klubu.
– Narednih mjesec dva rješićemo i nagomilane dugove u kolektivu koji je osam godina bio bez generalnog sponzora. To zaslužuju igrači i uprava koji su se maksimalno borili da opstanu i koji nisu zbog loše materijalne situacije ni štrajkovali niti pokušali da sabotiraju, već su donosili rezultate – kazao je Čedomir Popović, kome je bila želja da se ime njegove firme koja je vezala dio biznisa za Herceg Novi, nađe uz ime Jadrana.
– Nisam nikom htio da zatvorim usta ovim, niti ima razloga. Sve što sam uradio ovdje, nije ništa mimo zakona i svakog mogu da pogledam u oči, naprotiv. Ne pokrivam ništa ružno ovim sponzorstvom, samo sam želio da se ime Carine nađe na dresu Jadrana, koji je izuzetno kvalitetan kolektiv. To mi je čast s obzirom na njihove uspjehe – odgovorio je Popović na zahtjev novinara za dodatnim obrazloženjem svoje odluke da bude generalni sponzor.

Picerija i restoran

GOJKOVIĆ: ZDRŽATI PRIMAT U CRNOJ GORI I U SVIM TAKMIČENJIMA OTIĆI STEPENICU VIŠE

Šef stručnog štaba, Vladimir Gojković predstavio je igračku ekipu za novu sezonu. Verćina je ostala, a 4 imena su nova:
– Vratio nam se stari-novi kapiten iz Hrvatske, Željko Kovačić, koji je u Jadranu bio prije dvije godine. Najzvučnije pojačanje je kapitet crnogorske reprezentacije, Nikola Janović, koji je treći put u Jadranu, koji će nam donijeti dodatni impuls u igri i ponašanju mladih igrača. U ekipi je i centar Boris Zloković, mada još to nije izvjesno dok za mjesec ne bude poznat ishod terapija zbog njegove povrede ramena. Tu su i dva igrača iz Srbije, Miroslav Ranđić sa dugim iskustvom iza sebe, igrao je za nekoliko evropskih klubova i Aleksa Petrovski mladi reprezentativac Srbije-ulog za budućnost – najavio je Gojković.
Mnogi mladi igrači su se primakli A reprezentaciji i to uliva optimizam. Primat koje je klub dobio prije dvije godine u Crnoj Gori nastojaće da zadrži i odbrani „duplu krunu”:
– Cilj je da u regionalnoj Jadranskoj ligi, koja je pojačana klubovima iz Srbije, dođemo do final foura i priđemo najboljima, Primorju iz Rijeke i Jugu iz Dubrovnika, koji su među najboljima u Evropi. Imamo i evroligu, gdje je specifičan sistem takmičenja i prvi turnuir je već 4. septembra na našem bazenu. Teška je grupa ali cilj je da idemo što dalje kroz evro ligu i kasnije kroz evro kup – istakao je Vladimir Gojković.
Dr Marić je zahvalio Nikoli Janoviću što je posljednju godinu karijere odlučio da provede u Jadranu Carine. Ponikao je u Primorcu, igrao za Bečej, Jug, a ovo mu je treći povratak u Jadran gdje je sakupio najviše igračkih godina prihavatajući uslove uprave.
– Prethodnih sezona u ovom klubu mi je bilo izuzetno i čast mi je da igram u ovom Klubu. Jadran je veliki klub. Osjećam se odlično u ovm gradu. Želio sam da poslije svih napornih sezona jednu godinu provedem ovdje i tako sebe pripremim i pomognem Jadranu za reprezentativne akcije. Vjerujem da ćemo i Jadran i ja ispuniti ambicije. Ovo je mlada ekipa pored nas iskusnih, postigli su napredak zahvaljujući Vladu i sguran sam da će Jadran predstavljati i dalje stub crnogorskog vaterpola i sporta uopšte – poručio je Nikola Janović.
Željko Kovačić je kazao da se veoma brzo dogovorio sa upravom Kluba oko istih ciljeva ambicija.
U Jadranu sam već proveo dvije puno lijepe godine sa mladom ekipom i odličnom atmosferom. Veseli me povratak, ambicioznost i rad kluba, mlada ekipa željna uspjeha i dokazivanja, što i nas starije tjera da odemo korak naprijed. Imamo kvalitet i uslove sa novim sponzorom, da ne bude više neizvjesnosti oko plata – vjeruje Kovačić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code