Caring for the sea that unite us – međunarodna inicijativa za zaštitu...

Caring for the sea that unite us – međunarodna inicijativa za zaštitu Mediterana

0
Podijeli

Velika međunarodna ekološka kampanja za zaštitu mora i priobalja, pod nazivom “Mediteranska nedjelja plave zastavice” u okviru programa “Clean Seas”, koju u našoj zemlji sprovodi EKOM, odnosno Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori, započeta je 3. i trajaće do 10. jula.

– U prvoj nedjelji jula biće organizovano čišćenje plaža kako bi se podigla ekološka svijest javnosti. Inicijativa je počela od ideje da životna sredina nema granice, te da otpad koji je bačen na jednoj strani Mediterana lako može doći do druge obale. Organizacije koje sprovode Plavu zastavicu su se pridružile ovoj kampanji pod sloganom “Briga za more koje nas ujedinjuje” (“Caring for the sea that unite us”) – kazali su iz EKOM-a.

Picerija i restoran

Akcija se sprovodi u 13 zemalja širom Mediterana, a za potrebe kampanje snimljen je i promotivni video spot, koji je prevedem na 8 jezika, među kojima je i hrvatski, za potrebe zemalja sa ex YU prostora.

Učesnici akcije mogu dokumentovati i podijeliti svoje aktivnosti na društvenim mrežama, radi podizanja svijesti o zaštiti Mediterana.

Za tu svrhu formiran je i poseban Twiter nalog: #BlueFlagMedWeek.
Informacije, fotografije i video prilozi iz Crne Gore mogu se postaviti na Facebook stranici EKOM-a.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code