„ČAROBNJAK IZ OZA“ OTVARA 23. KOTORSKI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU

„ČAROBNJAK IZ OZA“ OTVARA 23. KOTORSKI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU

295
0
Podijeli

Predstavom “Čarobnjak iz Oza”, podgoričkog Gradskog pozorišta, sjutra će biti otvoren 23. Kotorski festival pozorišta za djecu.

Ovom bajkovitom pričom u režiji Jagoša Markovića, za koju je dramatizaciju uradio Aleksandra Glovacki, počinje festival za najmlađe koji će trajati do 12. jula.
„Čarobnjak iz Oza” biće prva od šest crnogorskih produkcija.
Ovogodišnja selekcija Kotorskog festivala, koji će se odvijati u okviru Kotor arta, biće prvi put u proširenom izdanju i najmlađoj publici će ponuditi 71 program iz 18 zemalja, uz učešće 200 profesionalnih umjetnika i preko 1000 mladih, na 20 kotorskih lokacija.
“Pozorišta iza sedam gora i iza sedam mora dolaze u Kotor 23. put. Ostaće punih 12 dana, da se brčkaju u našoj mašti. Kako se između naših gora i mora sve više rađaju brojna čarobna stvorenja,
došlo je vrijeme da im sagradimo i jedno porodilište. Porodilište za bića iz mašte! Porodilište na obali mora, gdje će svijet prvi put ugledati najdivniji plodovi začeti u dobroti fantazije” – kazao je direktor festivala Petar Pejaković.
Pored predstave “Čarobnjak iz Oza” prema romanu Franka Lajmana Bauma, koja će biti izvedena večeras na Ljetnjoj pozornici u 21.30 h, u takmičarskoj selekciji će se naći i predstava “Bajka o ribaru i ribici” po motivima A.S.Puškina, u režiji Evgenia Ibragimova, 4. jula, Kulturni centar, 20 h, “Mačor u čizmama” po tekstu Igora Bojovića u režiji Gorčina Stojanovića, 5. jula, Ljetnja pozornica, 21.30 h.
Van takmičarske selekcije biće predstava “Kinez” po tekstu Maje Todorović u režiji Anje Suše 2. jula, u Kulturnom centru, 20 h.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code