ČAROLIJU GITARE NA KANLI KULI PREKINULO NEVRIJEME, KONCERT OPET VEČERAS

ČAROLIJU GITARE NA KANLI KULI PREKINULO NEVRIJEME, KONCERT OPET VEČERAS

131
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Puna Knali Kula i dobar početak jubilarnog X Guitar art summer festa pomrsilo je nevrijeme, pa je sinoć publika u Herceg Novom samo otpartila prvi dio koncerta Vlatka Stefanovski i Miroslava Tadića.

Kada su braća Teofilović počeli sa svirkom i pjesmom ulila je kiša i počela grmljavina. Koncert je odložen za večeras na Kanli Kuli, odnosno, ako opet bude kiše, u Dvorani Park.
Otvarajući festival predsjednica opštine Nataša Aćimović je kazala da je ova manifstacija dragulj u niski bisera kulturnih događaja koje grad nudi i njeguje, a direktor festivala Boško Radojković čestitao je gradu na istrajnosti u podršci ovoj manifestaciji, kao i prijateljima u Turističkoj organizaciji i Herceg festu.
Jubilarni GASF je koncipiran i kao retrospektiva pa su na premijernoj večeri nastupila dva majstora gitare, legende i promoteri balkanske muzike, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić. Za njihov koncert, na Gitar art summer festu u Herceg Novom, 2006. godine, svi tvrde da je bio jedan od onih koji se ne zaboravljaju, ali oni su i ovoga puta napravili spektakl. Publika ih je nekoliko puta pozdravila ovacijama.
– Mogli smo ovdje večeras bez problema da snimimo album Herceg Novi live. Ova kula je čarobna, publika fantastična, tišina koja ustupa prostor muzici nevjerovatna. Bio je to težak zadatak, ali dostigli smo onu energiju i sklad od prije deset godina, rekao je Stefanovski.
Uoči koncerta Stefanovski se prisjetio u Novom i dana iz mladosti, kada je spremao albume sa grupom „Leb i sol”.
– Ovdje živi bubnjar Dragoljub Đuričić i on je nama u to vrijeme bio domaćin. Mi smo mjesecima, radili, kupali se, pripremali nove materijale i nove pjesme. Drago mi je da uvijek dođem u Herceg Novi koji ima jednu posebnu atmosferu, različitu od ostatka ovi drugih turističkih centara. Uvijek je malo više kul.
Prije koncerta na Kanli kuli, u starom gradu – otvorene su tri izložbe u okviru Gitar vizuel arta. „Konektujemo umjetnost” postavka na otvorenom troje hercegnovskih umjetnika Vanje Berberović, Vanje Vikalo i Nikole Ćurčina – vodi do mjesta na kojima se održavaju koncerti Gitar art summer festa, u galeriji Sju Rajder postavljene su fotografije mlade Anđele Petrovski objedinjene naslovom „Novi objektiv”, a na minule godine Gitar art summer festa podsjeća izložba „Devet godina devet panoa” autora Želimira Gvojića – El Gvojosa.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code