ĆATOVIĆKA SJUTRA JAVNO O SLUČAJU “RIVIJERA”

ĆATOVIĆKA SJUTRA JAVNO O SLUČAJU “RIVIJERA”

97
0
Podijeli

maja_catovic1Predsjednica opštine Kotor Marija Ćatović odlučila je da upozna javnost sa činjenicama vezanim za sukob opštine i uprave PC “Rivijera”.Stoga je za sjutra u podne zakazala press konferenciju. 
Nakon nekoliko krivičnih prijava, koje su kasnije odbijene, javnih saopštenja, pa I plaćenih emisija u kojima kotortsku gradonačelnicu optužuje za zloupotrebu položaja, izvršni direktor PC “Rivijera” Alen Kovačević, je juče  problem  adresirao na Brisel.

Svu pravnu dokumentaciju o sukobu sa opštinom iz “Rivijere” su proslijedili šefu delegacije EU u Crnoj Gori Leopoldu Maureru. Njegov zastupnik Alberto Kamarata juče je  u Podgorici primio Kovačevića I zainteresovao se za slučaj.
Ćatovićka je po Kovačeviću odbila da zaključi Ugovor o razmjeni zemljišta u Škaljarima i industrijskoj zoni, zbog čega je, kako smatra, nanijela veliku štetu sadašnjem vlasniku firme. Ćatovićka osporava pravo PC “Rivijera” da su sa objektima  od 15.000 kvadrata, u industrijskoj zoni, 2001. god. kupili od “Henkel rivijere” u stečaju i spornih 85. 000 kvadrata zemlje.
Sudski postupak koji toliko traje po Kovačeviću, eklatantan je primjer ugrožavanja biznis prava zbog čega su pretrpjeli milionske štete i odbili mnoge investitore.
Na drugoj strani Marija Ćatović tvrdi da je morala da pokrene sudski spor kako bi sačuvala imovinu koja je “jedan kroz jedan” vlasništvo Opštine. Relevantne dokaze Opština je priložila uz tužbu, a sudski proces još traje. 
-Vrijednost pomenute imovine je blizu devet miliona eura i ne može se tek tako prepustiti privatnom licu- obrazlaže Ćatovićka.

Picerija i restoran

 

O  svemu još jednom biće priče na sjutrašnjem pressu, zakazanom u 12 sati u kabinetu predsjednice.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code