CDPR nastavlja misiju protiv pušenja u OŠ “Nikola Đurković”

CDPR nastavlja misiju protiv pušenja u OŠ “Nikola Đurković”

0
Podijeli

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) na početku nove školske 2017/18. godine obišli su JU OŠ „Nikola Đurković” u Radanovićima Opština Kotor, u jednoj od mnogobrojnih aktivnosti u borbi protiv pušenja kod djece i mladih.

– Ovakve posjete spadaju u našu stalnu aktivnost u borbi protiv konzumiranja duvanskih proizvoda i posjećujumo osnovne i srednje škole, po Crnoj Gori. Razgovaralli smo sa direktorom, Zoranom Milićevićem, učenicima i nastavnim osobljem škole o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda i koliko štetno i nepovoljno utiče na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti -navode iz CDPR-a

Picerija i restoran

Prilikom posjete školi uručena je i mala donacija-kniga, svakom učeniku starijih razreda, kako bi učenici što više obaveznog, ali i slobodnog vremena provodili uz knjige koje odgovaraju njihovom uzrastu.

– Ovo je uvijek i način da podsjetimo, ne samo učenike, nego i nastavno i ostalo školsko osoblje, ali i ostale, da pušenje i njegove negativne posljedice prvenstveno utiču na razvoj raznih vrsta kancera, osobito raka pluća. Uticaj pušenja je takođe veliki i štetan na oboljenja srca i krvnih sudova, pa stoga apelujemo da se sa pušenjem ne počinje, a ukoliko ste pušač da ostavite pušenje, ili bar pokušate u skorije vrijeme da se odviknete od konzumiranja duvanskih proizvoda, kako bi sačuvali ono najvažnije, a to je moramo se svi, saglasiti, zdravlje – poručuju iz Crnogorksog društva za borbu protiv raka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code