CDU: CRNU GORU TREBA DA MIJENJAJU ONI KOJI JE VOLE I POŠTUJU

CDU: CRNU GORU TREBA DA MIJENJAJU ONI KOJI JE VOLE I POŠTUJU

135
0
Podijeli

Građanima Herceg Novog je danas nepotrebno objašnjavati ko je i na koji način, od tobožnje “ljutite” i “principijelne” opozicione partije, tj. nekakvog “građanskog pokreta”, odmah poslije izbora pokazao da je zapravo obični satelit partije protiv koje je tako agresivno nastupao.

Pokazalo se – sasvim jasno i bjelodano – da predizborna “beskompromisna” retorika i zaklinjanja na brojne svece, crkve, inostrane moćnike i imaginarne investitore – ne znače upravo ništa – i da obično kriju sasvim suprotne motive i namjere – saopšteno je iz CDU-a, nakon sjednice Opštinskog odbora. Razmatrana je politička i ekonomska situacija u Herceg Novom nakon lokalnih izbora na kojima je CDU nastupio samostalno i za samo mjesec od formiranja osvojio 2% glasova. To pokazuje, kako je ocjenjeno, koliko je važno da građani razlikuju autentični i utemeljeni opozicioni napor, od lažnog i demagoškog politikanstva.
U radu sjednice, kojom je predsjedavala Lidija Milinić-Petrović, učestvovao je predsjednik CDU Miodrag Vlahović, koji je istakao da će iskustvo CDU u Herceg Novom biti od izuzetnog značaja i koristi u nastupajućim parlamentarnim izborima. Ukazao je, takođe, da je politička matrica po kojoj se raslojava autentična i ozbiljna politika od one koja je opoziciona samo na riječima, prisutna i na crnogorskom planu.
– CDU ne zanima kvazi-opozicioni politički nastup. Politika nije vještina pljuvanja, prijetnji i uvreda, niti je Crnoj Gori danas potrebna agresivna i politika konfrontacije i sukoba. CDU je iskreno opredijeljena za sasvim drukčiji nastup – jer je Crnoj Gori potrebna autentična, ozbiljna i utemeljena patriotska opozicija, a ne politikanstvo, nacionalizam i ugrožavanje evro-atlanskog puta, a još manje politika koja se još nije pomirila sa činjenicom da je Crna Gora samostalna država – poručio je Vlahović.
Opštinski odbor CDU Herceg Novi je usvojio i program aktivnosti u periodu do početka izborne kampanje, u kojem je naglasak na neposrednoj komunikaciji sa građanima, pod motom “Crnu Goru treba da mijenjanju oni koji je vole i poštuju”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code