CDU HERCEG NOVI: NOVLJANI NIJESU SPREMNI DA BUDU SAUČESNICI DESTRUKTIVNE POLITIKE DF

CDU HERCEG NOVI: NOVLJANI NIJESU SPREMNI DA BUDU SAUČESNICI DESTRUKTIVNE POLITIKE DF

416
0
Podijeli

Povodom prošlonedjeljnog skupa demokratskog fronta, saopštenjem se oglasio OO CDU Herceg Novi.

Skup Demokratskog fronta koji je održan u Herceg Novom po sastavu prisutnih, pokazuje bar dvije stvari. Prvo, sasvim je jasno da je u dvorani Park bilo najmanje Novljana. To je činjenica koja potvrđuje da politika konfrontacije i sukoba, koju promovišu lideri DF, nema podršku u našem gradu i opštini. Novljani, bez obzira na politička uvjerenja, nijesu spremni da budu saučesnici destruktivne politike, navode iz CDU.
Drugo, bilo je vidljivo da je skup DF, uz učešće građana iz drugih crnogorskih opština, bio jednonacionalan. To je pokazatelj da politika DF nema ni građansku, ni demokratsku dimenziju. Tome je doprinijelo i prisustvo sveštenika srpske crkve, koja nastavlja da se miješa u politiku.
Opštinski odbor Cdu Herceg Novi ne vidi ni razloga, ni interesa da se u vremenu kada očekujemo pozivnicu za NATO i vrlo bliske parlamentarne izbore, zagovara i promoviše politika sukoba i obračuna.
Crna Gora treba da se mijenja kroz legalne i legitimne institucije sistema, a ne na ulici. Imali smo, nažalost, priliku – prije dvadesetak godina – da se uvjerimo kakve mogu biti posljedice političkih promjena koje su našoj zemlji nametnute uz obilatu pomoć sa strane, iz centara moći van granica Crne Gore.
Ponavljanje takvog scenarija bi ugrozilo našu evro-atlansku orijentaciju, ali i same temelje crnogorske nezavisnosti, zaključuje se u saopštenju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code