CDU Herceg Novi: Onaj ko ne poštuje druge religije i nacionalna osjećanja...

CDU Herceg Novi: Onaj ko ne poštuje druge religije i nacionalna osjećanja negira sopstvena

1353
8
Podijeli

cdu_logoCrnogorska demokratska unija najoštrije osuđuje vandalski čin razbijanja table sa natpisom na mesdžidu, molitvenom prostoru za pripadnike islamske zajednice u Kumboru.
– Crna Gora je kroz svoju istoriju i u najtežim vremenima, kao multinacionalna i multikonfesionalna država, njegovala i poštovala različitosti. Postupci pojedinaca ili grupa koji pokušavaju da naruše vjerski sklad i jedinstvo najviše govore o njima samima. Ti postupci su odraz njihove vjere i duha, jer onaj ko ne poštuje druge religije i nacionalna osjećanja zapravo negira i omalovažava sopstvena – saopšteno je iz OO CDU Herceg Novi.
Kako dodaju, nacionalna i vjerska netolerancija i ksenofobija su naši neprijatelji. Očuvanje građanskog i multikulturalnog društva je najbolja platforma za unapređenje nacionalnih i konfesionalnih zajednica, njihovih legitiminih interesa i potreba. U Crnoj Gori smo svi zajedno, svi jednaki i svi svoji na svome.
Širenje nacionalne i vjerske netrpljivosti i mržnje mora biti sankcionisano – i kada se radi o inspiratorima i o direktnim počiniocima – zaključuje se u reagovanju hercegnovske CDU.

8 Komentari

 1. KOmentar CDU Herceg Novi : VJERSKE (NE) TOLERANTNOSTI U CG. CG tradicionalno NIJE bila vjerski I nacionalno tolerantna kroz istoriju. Vjerski je bila pravoslavna većinski, nacionalno srpska, a npr. istraga poturica u “Gorskom vijencu” sve govori o odnosu Crnogoraca prema muslimanima ; “gori potirica od Turčina”. Tolerancija je postojala u Boki, izmedju katolika I pravoslavaca, najviše zato jer su jednonacionalni bili. Dakle svi su bili Srbi, a spajao ih je hrišćanski princip I ujedinjavao protiv nekrsta- kako su zvali muslimane. I sve vijeme istorije I nakon I I II sv. rata Boka je bila bila promjer tolerancije I miroljubivosti svih koji u njoj žive. U CG tako nije bilo Sa se svašta izmišlja o toj mulinacionalnosti u CG I nekakvoj tolerantnosti a ljudi se ubijali gore nego psi kroz cijelu istoriju.
  0  0
 2. Patriota,ocigledno te pogodi pisanje objektivno i izazva nelagodu u kakvoj zadimljenoj rupi od kancelarije dobijenoj po zaluzi.Nemoj se srdit jer ako spadas u patrioticke politicke bulumente sa jedva dovoljnim trecerazrednim obrazovanjem i teledirigovanim razmisljanjem jer tvoje su rijeci nedefinisane.Nemoj se brinuti o nebitnom vec o bitnom a znaj da od mrvica nikad neces biti sit, zato glavu gore i nemoj da zivot tracis pokusavajuci zaustaviti promjene koje neprihvataju i suprostavljaju se istim….Da hvala na napomeni zadnju transu jos nijesu upatili…prazni su zar ne
  0  0
 3. Luka,pokusao si da ispadnes pametan ali ti nikako ne ide.Mora da si clan Izbora ili Dps-a.Sigurno nisi dobio od njih ono sto si ocekivao,pa si malo naraspolozen.Ne brini Lukice,dace oni tebi obecano ali prvo da namire one kojima su obecali prije Tebe.A do tada ces se nacekati,bolje bi ti bilo da odmah pocnes nesto da radis u zivotu,nego sto pises komentare kojima se samo ti divis.
  0  0
 4. Stepen rusenja demokratije i temelja nezavisnosti poprima stihijiski karakter formiranjem partija stelitskog karaktera u kojima samomisleci gradjani su na marginima ili neprihvaceni u bilo kojoj strukturi gdje bi postojala mogucnost njihvog javnog prezentovanja poimanja slobode po mjeri vecine.Kao i SD tako i CDU mozda ce okupiti planiran broj ali nece postati vjesnici pozeljnih promjena u kojima sa decentralizacijom vlasti i dekrimilizacjom drustva pocinje bolje sjutra.Ocigledno se zanemaruje svijest i potreba gradjanina-radnika kao djela vecine gradjana a istice se u prve redove lakopotplatljiva intelektualnua takozvana elita koja i ako nasamarena i poprilicno zauzdana slusa i samo slusa a uz to sve vise lici na nojevu brigadu sa glavama u pijesku a zadnjcama u odbore….koji su zlo kako za napredak tako i za njihove nadredjene jer traju samo ono;iko koliko imaju to jest koliko im se da…
  0  0
 5. Osudjujem rusenje table i svako ispoljavanje nacionalne mrznje i netrpeljivosti!
  Ali, ovakva, sporadicna saopstenja ove stranke, ispadaju potpuno smijesna, obzirom da ih gotovo nikada i ne objavljuju, nego samo kada je neciji “nacionalni i vjerski” interes ugrozen!
  0  0

Ostavite komentar

*

code