ČEKAJU SE DOZVOLA I SREDSTVA ZA PRIKLJUČAK HERCEG NOVOG NA REGIONALNI...

ČEKAJU SE DOZVOLA I SREDSTVA ZA PRIKLJUČAK HERCEG NOVOG NA REGIONALNI VODOVOD

86
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

JP Regionalni vodovod uputilo je Ministartsvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za priključenje Herceg Novog na sistem regionalnog vodosnabdijevanja.

Dozvola se očekuje do kraja mjeseca – potvrdio je Radiju Jadran direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić:
“Čekamo da dobijemo građevinsku dozvolu i da obezbijedimo sredstva, jer smo sve što je bilo do nas kao firme, uradili. Postoji zakonski rok od mjesec da se izda građevinska dozvola, ali ja očekujem da bi to moglo biti i prije”, prokomentarisao je kratko Jevrić.
Podsjetićemo da su revidenti projekta zahtijevali izmjenu projekta saobraćajnice na potezu od Tivta do Herceg Novog na dvije tri lokacije u dužini od po stotinu metara, na kojima su tražili da se ispoštuje dubina postavljanja cjevovoda od 120 cm ispod kolovoza, što je naknadno usaglašeno.
Preostaje obezbjeđivanje novčanih sredstava za realizaciju projekta, jer se tender za izvođenje radova ne može raspisati dok sredstva nijesu sigurna, kazao nam je ranije Jevrić, navodeći da su u pregovorima sa kompanijom Azmont oko obezbjeđivanja sredstava.
Vrijednost poduhvata, po sadašnjim procjenama, trebalo bi da iznosi između 2,5-3 miliona eura, što će se znati tek kada se završi kompletna projektna dokumentacija. Za izvođenje radova biće neophodno 4-5 mjeseci .
Spajanjem na Regionalni vodovod, Herceg Novi će dobijati 200 l vode u sekundi, od kojih je za Lušticu predviđeno 70 l, a nakon završetka projekta, područje od Kamenara do Bijele imaće uredno vodosnabdijevanje tokom cijele godine. Ukoliko tenderska procedura prođe dobro, ovaj dio opštine Herceg Novi bi u julu naredne godine dobio vodu iz izvorišta Bolje sestre kraj Skadarskog jezera.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code