Čelnici Herceg Novog ugostili diplomate Generalnog konzulata Republike Srbije

Čelnici Herceg Novog ugostili diplomate Generalnog konzulata Republike Srbije

5
Podijeli

Generalni konzul Republike Srbije u Crnoj Gori, Slobodan Bajić, kao i konzul Zoran Dojčinović bili su u prvoj zvaničnoj posjeti novom rukovodstvu Opštine Herceg Novi. Razgovarali su sa predsjednikom Opštine, Stevanom Katićem i potpredsjednicima Danijelom Đurović i Milošem Konjevićem, saopšteno je iz pr službe Opštine Herceg Novi.

Bajić i Dojčinović čestitali su čelnicima stupanje na dužnost i istakli da je Republika Srbija veoma zainteresovana za saradnju sa Opštinom Herceg Novi. Konzulat je tu da podrži svaku inicijativu i pomogne u povezivanju.
Poručili su da žele aktivan odnos sa lokalnom upravom, naročito kada se radi o ekonomskim pitanjima.

Picerija i restoran

– U interesu Srbije i Crne Gore, u interesu svakoga od nas, jeste da odavde pošaljemo pozitivne vibracije – rekao je Bajić.

Predsjednik Opštine, Stevan Katić, istakao je da je prioritet lokalne uprave rješavanje nagomilanih problema koji pogađaju građane. To se prioritetno odnosi na izgradnju kanalizacione mreže, kao i privatizacione ugovore u Herceg Novom.

Konzul Dojčinović dodao je da zainteresovano prate privatizaciju Instituta Dr Simo Milošević u Igalu, imajući u vidu da je Republika Srbija vlasnik oko 26% kapitala tog preduzeća. Kako je kazao, interes obje države treba da bude najbolja moguća privatizacija, jer „kada Herceg Novi ima benefite, svi će ih imati“.

Potpredsjednik Konjević poručio je da očekuje unapređenje saradnje u narednom periodu, posebno u oblasti turizma i privrede.
Podsjetio je da su tokom proteklog Praznika Mimoze organizovani Dani Beograda u Herceg Novom, na kojima je prijestonica Srbije na najbolji način predstavljena, te da se nada organizaciji sličnih manifestacija i drugim brojnim oblicima povezivanja.
Odličan temelj za to je i činjenica da je Herceg Novi pobratim sa pet gradova u Srbiji, a u toku je procedura bratimljenja i sa Bajinom Baštom.

Potpredsjednica Đurović istakla je da je raduje što Konzulat u Herceg Novom ima odličnu komunikaciju sa svim građanima koji mu se obrate. On na pravi način ispunjava svoju funkciju i doprinosi njegovanju veza kako među dvije države, tako i među Novljanima i brojnim državljanima Srbije koji žive u našem gradu ili ga posjećuju, što ne sumnjam da će biti slučaj i ubuduće, zaključila je Đurović.

5 Komentari

  1. Kad ce ovi poceti da rade i da resavaju te nagomilane probleme za koje su i sami dijelom krivi jer su na posredan ili neposredan nacin bili dio hercegnovske vaasti.

    16
    6

Ostavite komentar

*

code