Čelnici lokalne samouprave odali poštu palim borcima

Čelnici lokalne samouprave odali poštu palim borcima

1738
0
Podijeli

Gradsko rukovodstvo, na čelu sa predsjednicom Opštine Natašom Aćimović i predsjednikom Skupštine opštine Herceg Novi Andrijom Radmanom, položili su jutros vijence na spomenike palim borcima kod Sat kule, manastira Savina i spomenika Bezmetković.

odavanje-poste-palim-borcima-16-3 Aćimovićka je podsjetila na borbe i žrtve I bokeškog, X hercegovačkog i II dalmatinskog partizanskog odreda protiv neprijatelja i fašističke okupatorske vojske:

Picerija i restoran

– Veliki broj njih, čija imena ovdje stoje ispisana, nisu stigli da u svojim rukama umjesto oružja zamašu ponosno znamenjem za koje su položili svoje živote. Zato ovo mjesto predstavlja mjesto besmrtnosti. Zato se svake godine okupljamo ovdje odajući poštu njihovim  humkama, u znak sjećanja na njihovu nesebičnost i najveću žrtvu, nadu i želju da njihov grad, njegovi žitelji i njihovi potomci  uživaju blagodeti slobode, kazala je ona.

odavanje-poste-palim-borcima-16-1Kako je dodala, civilizacijski tokovi dokazuju da se u svim vremenima borimo sa istorijom, uz poruku da je spomenik Bezmetković simbol cijene slobode i znak da je najvrijedniji mir, da ga moramo čuvati i njegovati jer jedino u miru, poštujući jedni druge, možemo napredovati, stvarati i rasti kao zemlja i narod:

odavanje-poste-palim-borcima-16-2– Nikada nećemo i ne možemo zaboraviti veliku odvažnost i hrabrost naših boraca čija je ideja vodilja bila da svojoj djeci i nama, njihovim potomcima, obezbjede sigurnu, lijepu, slobodarsku i perspektivnu budućnost,  poručila je Aćimović.

Poštu palim borcima odali su još i odbornici OO SNP-a, boračke organizacije i pripadnici Vojske Crne Gore.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code