„Ćeltikćoglu“: Dobra dinamika na kolektoru

„Ćeltikćoglu“: Dobra dinamika na kolektoru

949
3
Podijeli

kolektor citadela 1 091115Do sredine januara naredne godine trebalo bi da bude završena dionica kolektora na Šetalištu Pet Danica, sa pumpnim stanicama “Forte Mare” i “Savina”, do postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Meljinama. Na pumpnoj stanici „Savina“ izvode se završni elektromontažni radovi, a na „Forte Mare“ su izliveni temelji. U to uvjerava izvođač, turska kompanija Ćeltikćoglu, odakle najavljuju i da će 18,5 miliona eura vrijedan kolektor biti predat do iduće sezone.
Nakon što iz nadzorne firme “Dahlem” obave neophodna testiranja cjevovoda, izvođač obećava i da će javne površine na Šetalištu vratiti u pređašnje stanje.
kolektor zelenika decembar 2015Takođe, za desetak dana trebalo bi da budu završeni radovi u trupu magistrale u Zelenici, od “Okova” do Plavog mosta. Saobraćaj se sada odvija naizmjenično, uz čekanja od 5 do 10 minuta. Ovih dana biće nastavljeni radovi ispod mosta.
Na području rivijere podizvođačka beogradska firma Milenium trebalo bi da poveže dionicu od Vile Azuro do restorana Papagaj, a u Meljinama i na donjem putu na rivijeri do hotela „Delfin“ u Bijeloj.
U priobalnom dijelu na oko 550 metara dugoj dionici od Bijele – do plivališta u Baošićima trebalo bi izmjeniti projektno rješenje za postavljanje vodovodne cijevi, kako bi izbjegli duboke iskope ispod nivoa mora. Preostalo je da se poveže kolektor ispod hotela “Delfin” na oko 250 metara sa trasom do pumpne stanice kod Brodogradilišta Bijela – uz potok Pijavicu. Ostale dionice kolektora su završene, informišu iz kompanije Ćeltikćoglu.
U Đenovićima je završen građevinski dio posla i predstoje elektromontažni radovi u pumpnoj stanici, dok na pumpnoj stanici “Kumbor” – sjever već se radi na električnom napajanju.
U Zelenici pumpa je završena, kao i glavna pumpna stanica kod Vatrogasnog doma u Meljinama. Sa radovima na polaganju cjevovoda i havarijskog ispusta, izvođač nastavlja radove na donjem putu kod kružnog toka u Meljinama, spuštanju gravitacionog kolektora Kumbor – istok, a preostala je još ugradnja 20 metara potisnog cjevovoda prema Zelenici. Radi se i na izradi kućnih priključaka u Baošićima.

3 Komentari

  1. Svaki put do sada, kada je ova Turska firma izjavila da je dinamika radova dobra i po planu, poslije toga je nastupao haos. Nadam se da to nece biti slucaj i ovog puta.
    0    0
  2. Kako nece bit dobra dinamika kad se kopa po istoj trasi dva tri puta…ada utvrdili su gradivo vise..sledeci put ima prstima da prskaju kako je sve rastreseno i unesreceno
    0    0

Ostavite komentar

*

code