CENTAR ZA RAD I TERAPIJU ZA “SUNČEV ZRAK” USKORO U SUTORINI

CENTAR ZA RAD I TERAPIJU ZA “SUNČEV ZRAK” USKORO U SUTORINI

0
Podijeli

Gradnja etno sela, odnosno “Radno – terapeutskog centra” Udruženja Sunčev zrak iz Herceg Novog, započeće za tri mjeseca.

Koštaće 50.000 eura – saopštavaju na zvaničnoj web stranici ovog Udruženja.
Riječ je o objektu koji će biti dostupan za korišćenje, kako članovima Udruženja, tako i osobama sa smetnjama u razvoju iz zemlje i regiona.
Čitavi koncept je rađen na bazi etno sela u kojem će posjetioci moći da se rekreiraju, druže, rade i zarađuju i to sve u ambijentu prilagođenom njima i okruženim prirodom.
Već je poznato da će objekat biti sagrađen na područiju Sutorine, na placu površine 1500 metara kvadratnih, koji je Sunčevom Zraku donirala Skupština Opštine Herceg Novi.
Centar će se sastojati od centralnog objekta, 4 plastenika, stazom za terapijske konje (ponije), mini zo-vrtom i igralištem za djecu.
U centralnom objektu, djeca će moći da se druže, učestvuju u raznim radionicama, koje će im dozvoliti da se kreativno izraze, kao i da pohađaju njima prilagođene terapije, dok će za njihove roditelje biti organizovana predavanja edukativnog karaktera.
Preostalo vrijeme boravka, djeca i njihovi roditelji moći će da provode uzgajajući i prodavajući cvijeće, voće i povrće u za to predviđenim staklenicima, igrajući se na obližnjem igralištu, ili družeći se sa specijalno za terapiju osoba sa smetnjama u razvoju treniranim ponijima, kao i ostalim životinjama u mini zo-vrtu.
Ovakav tip terapijskog centra biće za sada jedini objekat ovog tipa u našoj državi.
Troškove izgradnje snosiće donatori, čija se imena neće spominjati prije početka investicije.
Inače, izabrano je i novo rukovodstvo Udruženja i jednoglasnom odlukom članova, za predsjednika je ponovo izabran, Jovo Grubač.
Potpredsjednik je mr Nikša Grgurović, dok su za predsjednike Upravnog odbora i Skupštine, izabrani Predrag Mirković i Bogoslav Ostojić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code