ČESTI KVAROVI NA MREŽI REMETE RASPORED RESTRIKCIJA VODE

ČESTI KVAROVI NA MREŽI REMETE RASPORED RESTRIKCIJA VODE

123
0
Podijeli

Nakon devet dana restrikcija vode u Herceg Novom, snabdijevanje pojedinih dijelova opštine nije onako kako je to planom restrikcija najavljeno.

Prema tvrdnjama građana koji su se javili Radiju Jadran potoršnja vode je u porastu, a njena isporuka svakoga dana sve je manja, pa u nekim zonama potrošači vodu imaju po sat i po, a ne dva kako bi trebalo, dok kod nekih je to samo po 20 –ak minuta.
„Njivice, gornji put ka granici, od početka restrikcija bez kapi su vode”, ističu ogorčeni građani.
Bune se i stanovnici Bijele jer je trebalo da sa Kamenarima budu izuzeti od restrikcija zbog povezivanja na Regionalni vodovod.
V.d. direktorka „Vodovoda” Jelena Đaković kaže da se na njihov telefon za pritužbe 323 191, koji je dostupan 24 sata, građani ne javljaju, te ih pozvala da im se obrate u slučaju bilo kakvih problema.
– Reagujemo odmah po pozivu, ali nas zaista ne zovu – kaže Đakovićka. Ona pojašnjava da je u Njivicama bio veliki kvar, te da zbog toga u subotu nije bilo vode u ovom naselju, a da su danas problemi isti na Podima i u Bijeloj, zbog čega do 17 časova neće biti vode za ova područja.
Imamo oko 15 sekundnih litara iz Mojdeža i oko 100 iz Opačice i to je za restriktivno vodosnabdijevanje dovoljno, uz onih 38 sekundnih litara koje dobijamo iz Regionalnog vodovoda za Bijelu i Kamenare.
Poziva za cistjernu nije bilo, a ona je mobilna trenutno najviše u zaleđu Herceg Novog.
Đakovićka je demntovala današnju informaciju koja kruži gradom da će voda sa Plata poteći već 12. juna. “Voljeli bismo da je tako, ali takvu informaciju nemamo, sve je onako kako smo rekli na početku” – kazala je ona.
Zbog sanacionih radova na sistemu HE Trebinje i HE Dubrovnik, odnosno ugradnje turbina, Herceg Novi je od 1. juna pod dvadesetočasovnim restrikcijama vode, što će trajati do 20. juna, uz mogućnost skaraćenja ili produženja od 5 dana najviše.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code