˝CEZAR KUNIKOV˝, ZBOG NEVREMENA, U KOTORU U 15 h

˝CEZAR KUNIKOV˝, ZBOG NEVREMENA, U KOTORU U 15 h

94
0
Podijeli

CEZAR_KUNIKOVVeliki ratni brod Crnomorske flote Ruske Federacije uploviće danas u luku Kotor,ali ne kako je najvljeno u 13 časova već će kasniti zbog olujnog vremena u Mediteranu.

– Njegov dolazak očekuje se oko 15 časova, rekao je za Radio Jadran, načelnik za ljudske resurse u Mornarci Crne Gore, kapetan fregate, Grujo Gradinac.

Picerija i restoran

– Ovo je radna i prijateljska posjeta Crnoj Gori, ali i  Vojsci i Mornarici naše zemlje – kaže Gradinac i dodaje da je brod  dužine 112 metra, sa posadom koju čini  87 članova.

– Tokom boravka gosti i kolege iz Rusije obići će znamenitosti i kuluturno naslijeđe Kotora, Herceg Novog i Cetinja. Biće ovo prilika i da predstavnici Mornarica Crne Gore i Rusije razgovaraju o unapređenju saradnje,mogućnosti školovanja našeg kadra u Rusiji – ističe Gradinac.

Kako je saopšteno, brod “Cezar Kunikov” dolazi u posjetu Crnoj Gori povodom proslave 300 godišnjice uspostavljanja političkih odnosa između Crne Gore i Rusije.

U Kotoru i Herceg Novom pripadnici Crnomorske flote održaće koncerte sa vojnim marševima, ruskim narodnim i vojnim pjesmama.

Sjutra i preksjutra  od 11 do 13 h brod “Cezar Kunikov” biće otvoren za posjetioce.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code