Cijela plaža Plavi Hotizont otvorena za posjetioce naredne dvije godine, a onda...

Cijela plaža Plavi Hotizont otvorena za posjetioce naredne dvije godine, a onda 30%

2581
1
Podijeli

images_slike_gradovi_tv_plavi_horizonti_plaza 2Uprkos najavama iz Morskog dobra, Opštine, a danas i uvjeravanja samog investitora kompanije Qatari diar, da će im biti dostupno 30 odsto plaže Plavi Horizont, uzbunili su se Tivćani posljednjih dana, čak i magistralu blokirali.

Kako je kazao izvršni direktor katarske kompanije, Greg Bankhurst, nakon izgradnje hotela u uvali Pržna, građanima će omogućiti korišćenje 30 odsto plaže Plavi horizont.

Picerija i restoran

Bankhurst je u razgovoru sa predsjednikom Opštine Tivat, Ivanom Novoselom, potvrdio da će ove godine parking prostori na samoj lokaciji, koji su se i ranije koristili, biti u potpunosti na raspolaganju gostima, dok će 100 odsto plaže biti dostupno korisnicima u naredne dvije godine.

Novosel je radi dobijanja informacija o statusu projekta i eliminisanja brojnih spekulacija koje se ovih dana plasiraju u javnosti, inicirao jutros hitan sastanak sa Bankhurstom.

Odbacivši novinarske spekulacije da Qatari Diar napušta projekat na Plavim horizontima, Bankhurst je, kako se navodi u saopštenju, najavio intenziviranje radova u naredne dvije sedmice.

Prema njegovim riječima, pregovori sa renomiranim svjetskim operaterom su i dalje aktuelni, a u planu je prvo izgradnja hotela, a potom fazna izgradnja rezidencijalnih objekata.

Mještani Krtola i Krašića blokirali su juče kružni tok u blizini tivatskog aerodroma, nezdovoljni što lokalne i državne vlasti ignorišu njihov zahtjev da se obezbijedi nesmetan pristup javnosti plaži Plavi horizont.

Morsko dobro je plažu 2013. godine dalo u 30-godišnji zakup kompaniji Qatari Diar, koja treba da gradi Beyond Horizon, elitni hotel i ekskluzivne vile u uvali Pržna. Hotel Plavi horizont i okolno zemljište, Qatari Diar je kupio  za 25 miliona eura od HTP Primorja.

1 komentar

  1. Kada u ime domicilnog stanovništva , zakone i propise donose stranci uz pomoć domaćih oligarha to se zove okupacija u pravom smislu te riječi.
    1    0

Ostavite komentar

*

code