CIJENA VODE IZ REGIONALNOG ZA NOVI ZA SADA PO NAJNIŽOJ TARIFI

CIJENA VODE IZ REGIONALNOG ZA NOVI ZA SADA PO NAJNIŽOJ TARIFI

240
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Vlada bi trebalo danas da prihvati zahtjev JP „Regionalni vodovod crnogorsko primorje” na Odluku o cijeni vode za potrebe Opštine Herceg Novi.

Početkom godine na Vladi su prošla tri paketa cijena za isporuku vode iz regionalnog vodovodnog sistema loklanim vodovodima.
U slučaju kontinuirane isporuke tokom cijele kalendarske godine, što podrazumjeva neprekidnu isporuku, cijena iznosi 0,29 eura /m3.
Za periodičnu isporuku, dužu od 6 mjeseci godišnje, cijena je 0,42 eura /m3, a za isporuku vode u periodu kraćem od 6 mjeseci godišnje cijena je 0,58 eura /m3.
Kako bi se vodovodna lokalna preduzeća stimulisala da u većoj mjeri koriste kapacitete regionalnog vodovodnog sistema, Odlukom je predviđeno da im se odobri popust od 0,01 €/m3 za svakih 10% više preuzetih količina vode u odnosu na minimalno ugovorene količine. Odluka za koju ponudu, odnosno paket, će se neki od lokalnih Vodovoda odlučiti, isključivo je u njihovoj nadležnosti.
Prema riječima v.d. direktorke hercegnovskog D.o.o „Vodovod i kanalizacija”, Jelene Đaković, u dogovoru sa Tivtom preko čijeg sistema povremeno stiže voda iz regionalnog za Hreceg Novi, potpisan je ugovor sa Regionalnim vodovodom o plaćanju najnižeg paketa cijena vode, odnosno 0,29 eura/m3 plus PDV.
Voda iz regionalnog vodovoda stizala je posljednja tri mjeseca Bijeloj i Kamenarima, ali postoji mogućnost da se Bijela opet priključi na lokalni sistem snabdijevanja, jer je znatno smanjen broj potrošača.
Prema Sporazumu o međusobnim pravima i obavezama između Opštine Herceg-Novi i JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, koji je potpisan još 2013. godine, planirano je priključenje Opštine Herceg-Novi na regionalni vodovod iz koga bi se dobijalo 200 litara vode u sekundi za snabdijevanje Luštice, rivijere od Zelenike do Kamenara i turistički kompleks Portonovi u Kumboru. Međutim, tek posljednjih mjeseci počele su konkretne aktivnosti u saradnji sa lokalnom upravom i novskim Vodovodom. Tako je JP Regionalni vodovod predalo Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za povezivanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem. Realizacija projekta nakon raspisvanja tendera i uvođenja izvođača u posao može se očekivati u narednoj godini.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code