Čišćenje potoka Nemila, pomaže i kompanija Lazure Marina&Hotel

Čišćenje potoka Nemila, pomaže i kompanija Lazure Marina&Hotel

3
Podijeli

Nakon mnogo godina počelo je genaralno čišćenje potoka Nemila, u Meljinama, pogotovo ušća, kojim su se izlivale fekalije u more.
Ovo malo mjesto na hercegnovskoj rivijeri našlo se ovih dana u žiži javnosti zbog neprijatnih mirisa i nevolja sa spajanjem kolektora na novo postrojenje za preradu otpadnih voda. Ima, međutim, i drugih komunalnih problema. To nikakako ne ide s nastojanjima investitora da pomognu njegov turistički razvoj.
Tek je otvoren novi hotel “ADC”, sa 4 zvjezdice, a ruski investitor i kompanija Lazure Marina&Hotel gradi veliki luksuzni kompleks na mjestu starog Lazareta. Iz te kompanije su još ranije obećali da će pomoći lokalnoj zajednici da sanira potok Nemila, koji je godinama pun otpada, a neki su u njega sproveli kanalizaciju.
Potpredsjendica Opštine, Danijela Đurović i sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju Ilija Peulić jutros su se sastali sa predsjednikom Mjesne zajednice Meljine, Đorđem Tošićem, mještanima i predstavnicima kompanije koja izvodi radove na Lazaretu.
Dogovoreno je da izvođač, kompanija Lazure Marina&Hotel pomogne u proširenju ušća potoka Nemila, uklanjanju preostalog građevinskog materijala i produbljivanju riječnog korita. Radovi su počeli u podne i trebalo bi da do kraja dana budu gotovi.
Paralelno, radnici preduzeća „Komunalno stambeno“ kose pojas uz potok, od Vatrogasnog doma do ušća, a Služba komunalne policije intenzivirala je aktivnosti na identifikaciji neodgovornih korisnika koji kanalizaciju ispuštaju u potok, što je takođe jedan od izvora neprijatnih mirisa.

3 Komentari

  1. Mislim da bi trebalo ocistit komplet potok i edukovat Pođane da ne bacaju smece u njega ili postavit kamere pa ih dobro klepat po dzepu.

  2. Zar nije plan da se taj problem rijesj trajno. A bivse idmaraliste Vojvodina koje je kupio rus i srusio ostaje li onako da kao tiglo gledaju turisti i dalje.
    Sto rade ovi iz MZ sto ne ciste bar livadu idpod Doma omladine.

    11
    2
    • A ti Meljine Rebra, kad si tako rukat onda dodji pa pomozi…ne pametuj preko portala, nego ajde akcije. ..bice da si ti postavljao klupe, krecio dom…da ne nabrajam vise…..pametnome dosta…svi ste pametni kad treba popljuvati ali kad treba rukavi da se zavrnu uvijek 10 istih ljudi dodje…ziv bio i zdrav, ostaj dobro!

Ostavite komentar

*

code