Čišćenje potoka u Igalu, nije ekološki incident

Čišćenje potoka u Igalu, nije ekološki incident

5
Podijeli

U Igalu, na Bijelom mulu, naš čitalac je jutros ovjekovječio prizor koji u prvi mah ukazuje na skandaloznu devastaciju ovog dijela akvatorija. Tokom popodneva nam je poslao fotografije na kojima se  jasno vide radnici koji kariole nekog materijala izbacuju u more, uz mulo.

Brzo smo reagovali, pozvali komunalnu policiju, a oni odmah izašli na teren.

Picerija i restoran

– Nije riječ o šutu ili građevinskom materijalu kojeg radnici bacaju u more. Oni samo vraćaju ono što je more izbacilo u potok-kanal, koji prolazi pored hotela Igalo i uliva se u more, u blizini Bijlog mula. U to se uvjerila naša ekipa. Radnici samo čiste nanos, oblutke, kamen  i pjesak u kanalu, koje su nanijele morske struje i izbacili valovi. Time otvaraju potok s donje strane – kaže nam načelnik Komunalne policije, Ranko Konjević.

To se radi svake godine, po dogovoru sa Morskim dobrom, tvrdi on. Ipak, komunalna policija je izašla odmah na teren, sačinila zapisnik i provjerila ono što je Jadranu javio neko od mještana.

Koliko znamo, sektor održavanja puteva i vodotoka JKS, je ranijih godina uoči sezone kiša na kraju, ali i pred početak turističke sezone čistilo ovaj i još 30-tak vodotoka na području Opštine.

Korita rijeka Sutorine, Opačice i Nemile, zatim potoci u Igalu, na Toploj, u Zelenici i Kumboru se najčešće čiste mašinski, odnosno bagerom, ali ovoga puta radnici su umjesto bagera koristili jednostavnije alatke i kariole.

U svakom slučaju, nije riječ o ekološkom incidentu. Hoćemo da  vjerujemo i da naš čitalac nije namjerno digao lažnu uzbunu, već je reagovao kao svaki savjesni građanin.

5 Komentari

  1. Kada su cistili Ljuti potok ja cu vam reci NIKADA NIKADA.Zivim u blizini i znam, prljaju ga okolni pojedinci ali ga pojedini grdjani i ociste od smeca ,kesa ,i dr otpada.

    12
    1
  2. Ziva istina,i ja sam danas oko dva ipo,vidio istu sliku,kako radnik istovara kolica puna trave i mulja u more.ovu sliku je na zalost vidjelo i desetak turista,koji su to snimali kamerama.zar se ovaj mulj nije mogao utovariti na neki kamion i odvesti .

    17
    2

Ostavite komentar

*

code