Čiste se rešetke, kanali, a plaže čekaju da prođe jugo

Čiste se rešetke, kanali, a plaže čekaju da prođe jugo

0
Podijeli

Radnici Sektora za održavanje lokalnih puteva, Komunalno Stambenog doo, posljednjih dana angažovani su u Herceg Novom na čišćenju kanala, rešetki i propusta, kako bi se smanjilo plavljenje saobraćajnica, usljed obilnih padavina.

Radi što bolje prohodnosti očišćeni su kanali i šahtovi na potezu od Meljina do Kamenara, obavještavaju iz Komunalno stambenog d.o.o. Na taj način obilne padavine najavljene u drugom dijelu dana, ne bi trebalo da prouzrokuju veće probleme.

Picerija i restoran

Kako su nam kazali u Hidrometeorološkoj stanici u Igalu, intenzivne padavine očekuju se krajem dana, uz pojačane udare južnog vjetra. Juče je palo svega 8 litara kiše po m², dok je od jutros do podne bilo već 15 litara.  U HMS dodaju da je duvao istočni vjetar do 18 m/s, odnosno 50 km/h.

I dok sa jedne strane zaposleni u Komunalno stambenom nastoje koliko toliko ulični odvodi “prodišu”, većina plaža opet ne pruža reprezentativnu sliku i postaju male deponije.

Veći dio njih prekriven je sitnom, plastičnom ambalažom, daščicama, papirima, odnosno svim što valovi nanose, a ljudi bacaju u more. Na igalskim plažama je, kao i svake godine dosta murave. Na plaži Galeb u Igalu, kao i ispod ugostiteljskog objekta Nautilus, te ispod Pošte u Igalu, murava je prekrila  kompletno kupalište. Čišćenje  će biti moguće tek kad stane jugo i proljepša se vrijeme.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code