ČITAV VIKEND U ZNAKU DJEČIJIH PROGRAMA

ČITAV VIKEND U ZNAKU DJEČIJIH PROGRAMA

237
0
Podijeli

Nizom besplatnih programa za djecu, na dvije lokacije, na Krači i u Gradskoj kafani, od danas do nedjelje i u Herceg Novom će biti obilježena međunarodna sedmica djeteta.

Moto druge ovakve manifestacije je “Herceg Novi po mjeri djeteta”.
Organizatori programa su NVO: Sapio, Urban Nova, Avenir i Maškare kao i Škola klasičnog baleta Aleksandre Dejanović – Umjetnički centar As.
Kako je kazala predsjednica NVO Urban Nova, Senka Domović Bulut, cilj je da se skrene pažnja na djecu ali i da Herceg Novi bude grad koji će biti “po mjeri svakog djeteta”:
“Mi želimo da unaprijedimo položaj djece u Herceg Novom, da im predstavimo program u kojem oni mogu kompletno da se razvijaju – sve svoje potencijale, želje i maštanja u svojoj nedjelji mogu da ostvare, ili makar da steknu predstavu kako bi to trebalo da izgleda”, kazala je Domović-Bulut.
Programi počinju danas od 16 h – 18 h, na KK Karača, gdje će biti upriličen dječiji maskenbal “Čarolija pod maskom”. Dan kasnije na istom mjestu, od 12 h biće organizovana kreativna radionica “3D grad” uz podršku Likovne maštaonice. Od 16 h biće upriličen košarkaški turnir za djecu streetball 3×3, uz podršku KK “Galeb”.
U nedjelju, od 10-12 h u Gradskoj kafani u Herceg Novom, NVO Avenir i Maškare, uz podršku Škole klasičnog baleta, upriličiće kulturno zabavni program, u okviru kog će biti odigrano Bokeško kolo, Ruska igra, Crvenkapica i vuk.
Manifestaciju je podržala Opština Herceg Novi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code