City Games 2. jula u Herceg Novom

City Games 2. jula u Herceg Novom

2880
5
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2014_razno_jadranske_igre_finale_4Popularne ljetne igre za sve generacije ponovo će biti u Crnoj Gori u sklopu međunarodne turneje. Do sad smo ih znali pod nazivom Jadranske igre, no nakon šest uspješnih sezona, 218 događaja i 670 hiljada pređenih kilometara, igre u sedmu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekat s novim imenom – City Games.

Polufinalna takmičenja u Crnoj Gori održaće se u Herceg Novom 2. jula i Tivtu 4. jula, da bi se potom u Podgorici 7. jula održalo državno finale. Podsjećamo da je upravo ekipa Herceg Novog aktualni prvak, jer su lani osvojili takmičenje u Biogradu na Moru, gdje se i ove godine održava međunarodno finale.

Picerija i restoran

Na igrama učestvuju ekipe od 8 takmičara, od kojih najmanje 3 moraju biti ženskog pola, a prijave se obavljaju preko službene web stranice www.city-games.com.

– U projekat se ove godine uključilo šest novih zemalja: Mađarska, Italija, Austrija, Njemačka, Holandija i Velika Britanija. U idućih 4 do 5 godina namjeravamo doći na nivo nekad kultnih “Igara bez granica” i dodatno proširiti takmičenje na cijelu Europu. Interesa i potencijala za to svakako ima, objasnio je inicijator i direktor projekta, Miroslav Krzyk.

images_slike_dogadjaji_2015_sport_septembar_jadranske_igre_polufinale_rijekaOsim samih igara, širi se i veoma gledana televizijska verzija City Gamesa koju će putem emisija na osam televizija s nacionalnom koncesijom da prati čak 8,5 miliona gledaoca. Riječ je o najgledanijim televizijskim kanalima u matičnim zemljama: ORF (Austrija), MTVA (Mađarska), RTVSLO (Slovenija), Pink (Srbija), Pink BH (BiH), Pink M (Crna Gora), MRT (Makedonija) i Nova TV (Hrvatska).

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 40 različitih lokacija na kojima se održavaju tokom sezone, te brojka od čak 200 prijavljenih ekipa iz 12 zemalja. Uživo će igre na sportskim terenima da prati čak 70 hiljada ljudi.

Uz rekreativne ljubitelje sporta, znaju se tu naći i afirmisani sportisti, pa su se tako na terenima City Games igara mogli vidjeti dvostruki osvajač olimpijskih medalja Alessio Sartorio iz Italije, jedan od najboljih vaterpolista svijeta Vladimir Gojković, svjetski prvak u  kickboxingu Dimitri Gjorgjiev, prvak Hrvatske u crossfittu Martin Rončević, prvak Hrvatske u kickboxingu Nato Cvitan, slovenački gimnastičar Rok Klavora te mnogi drugi.

– Pozivamo sportaše, ali i rekreativce i ljubitelje dobre zabave da se prijave i predstavljaju svoj grad na igrama. Uz nešto spretnosti i timskog rada možda će da se nađu i u finalu te predstavljaju svoju zemlju. Svakako dođite navijati za svoju ekipu i tako im pomozite na putu do pobjede – poručio je Krzyk.

5 Komentari

Ostavite komentar

*

code