City Games: Herceg Novi i Crna Gora odbranili titulu – Casa Igalo...

City Games: Herceg Novi i Crna Gora odbranili titulu – Casa Igalo najbolja

4939
3
Podijeli

Međunarodno finale City Games 2016. u Biogradu na Moru završeno je pobjedom ekipe iz Herceg Novog, Casa Igalo.Casa Igalo city games

Veliko međunarodno finale popularnih ljetnih igara okupilo je šest najboljih ekipa iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije te Srbije. Održano je u organizaciji grada Biograda na Moru i agencije Adria Spektakularni.

Picerija i restoran

Tako je završena i tromjesečna potraga za City Games prvakom. Ekipe su do medalje pokušale doći preko šest zahtjevnih disciplina, a lako nije bilo ni onim najiskusnijima. Ređali su se leteći vaterpolo, Jadranska bitka, vino, morska alka i veslo, a neizvjesnu borbu publika je nagrađivala gromoglasnim aplauzom i uzvicima podrške.

Presudili su bogato iskustvo, sjajna igra te vrhunska kondicija crnogorske ekipe koja je uspjela odbraniti prošlogodišnji naslov te svom gradu osigurati još jedno zlato:

– Jako smo sretni! Od organizacije, preko atmosfere pa do samog rezultata – prezadovoljni smo svim – oduševljen je bio kapiten pobjedničke ekipe, Marko Porobić.

Drugo mjesto pripalo je slovenskoj ekipi Velenje koja je u pet godina učestvovanja na igrama čak četiri puta osvojila srebro.

– Nadali smo se zlatu, ali moramo priznati da su Crnogorci bili bolji. Sljedeću godinu bićemo spremniji – poručila je kapitenica Velenja Maja Kugonič.

Na trećem su se mjestu našli hrvatski predstavnici iz Krka koji su, uprkos prvom nastupu na međunarodnom finalu, sjajno parirali iskusnijim ekipama:

– Tek sada shvatamo naš puni potencijal i više se nećemo zadovoljiti polufinalom. Vraćamo se i sljedeće se godine! – odlučan je bio Vladimir Babić, vođa domaće ekipe.

Odlične Italijane, ekipu Moconesi od medalje je dijelio samo jedan bod:

– Jako smo sretni što smo učestvovali, uprkos tome što nam je medalja izmakla za dlaku – izjavio je Enrico Bertucci iz ekipe Moconesi.

Nešto manje sreće imale su ekipe Čitluk i Kragujevac koje su se smjestile na začelju liste.

– Peto mjesto nije neki uspjeh, ali ostaje nam prvo mjesto s finala Bosne i Hercegovine, pa kad to uzmemo u obzir, stvari nisu tako loše – kroz smijeh je kazao kapiten Čitluka, Ivan Buntić.

–  Pripremali smo se i dali sve od sebe, ali najveća razlika između nas i ostalih ekipa bila je iskustvo. Sada ga i mi imamo malo više i sljedeće će godine to biti sasvim druga priča – obećao je poznati srpski triatlonac, Marko Pavlović iz Kragujevca.

Takmičenjem u Biogradu na Moru privedena je kraju još jedna uspješna sezona City Gamesa, a novi susreti igara koje podstiču prijateljstvo i pozitivne vrijednosti zakazani su za sljedeće ljeto.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code