City Games u Crnoj Gori, 28. jula na bazenu Jadran na Škveru

City Games u Crnoj Gori, 28. jula na bazenu Jadran na Škveru

0
Podijeli

Popularne ljetne igre za sve generacije – City Games i ovog ljeta dolaze u Crnu Goru. Nakon osam uspješnih sezona, 278 događaja i gotovo milion pređenih kilometara, igre u devetu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekat, ponosni su organizatori.

Kotor će ove godine imati čast da sa challengerom otvori City Games takmičenje za područje Crne Gore. Ovaj sportsko-zabavni spektakl, varijanta nadaleko poznatih Igara bez granica, biće održana 24. jula na otvorenom bazenu Kotor u 19:30 sati. Nakon igara u Kotoru, crnogorske City Games kvalifikacije sele se u Budvu (26. jula) i u Herceg Novi (28. jula).

Picerija i restoran

Pobjedničke ekipe iz Kotora, Budve i Herceg Novog ostvaruju plasman na igre u Podgorici, gdje će 31. jula biti držano finale Crne Gore.

Izazovne igre čekaju na hrabre ekipe sastavljene od šest članova, od čega moraju biti minimalno dvije predstavnice nježnijeg spola.

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja, te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa. City Games turneju će na sportskim terenima uživo pratiti čak 50 hiljada gledalaca.

Podsjetimo, City Games je prošle godine, putem čak 9 televizijskih stanica, na malim ekranima pogledalo 10 miliona gledalaca.

– Pobjednička ekipa u Crnoj Gori ostvaruje pravo učešća na velikom međunarodnom finalu 2020. godine u Luksemburgu. Cilj potpuno novog formata takmičenja je širenje na cijelu Europu, čime će projekat City Games po popularnosti parirati nekada popularnim Igrama bez granica.  U Luksemburgu će Crna Gora biti jedna od 16 evropskih ekipa, koje će se nadmetati za naslov prvaka. U Luksemburgu će biti snimljeno šest televizijskih emisija, koje će biti emitovane u brojnim državama, a raznovrsna scenografija i dorađene igre će zagarantovati nezaboravno iskustvo – objasnio je inicijator i direktor projekta, Miroslav Krzyk.

Uz rekreativne ljubitelje sporta, znaju se tu naći i afirmisani sportisti, pa su se tako na terenima City Games igara mogli vidjeti dvostruki osvajač olimpijskih medalja, Alessio Sartorio iz Italije, jedan od najboljih vaterpolista svijeta, Vladimir Gojković, svjetski prvak u kickboxingu, Dimitri Gjorgijev, prvak Hrvatske u crossfitu, Martin Rončević, prvak Hrvatske u kickboxingu, Nato Cvitan, slovenski gimnastičar Rok Klavora kao i mnogi drugi.

– Pozivamo sportiste, ali i rekreativce i ljubitelje dobre zabave da se prijave i predstavljaju svoj grad na igrama. Uz nešto spretnosti i timskog rada možda će se naći i u finalu, te tako predstavljati svoju zemlju. Svakako dođite navijati za svoju ekipu i tako im pomognite na putu do pobjede – poručuje Krzyk.

Više informacija  na službenoj stranicu www.city-games.com, a igre možete da pratite i putem Facebooka i Instagrama.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code