City games večeras u Budvi, u subotu u Herceg Novom: Prijave ekipa...

City games večeras u Budvi, u subotu u Herceg Novom: Prijave ekipa još traju

0
Podijeli

City games karavan crnogorsku „turneju“ nakon Kotora, nastavlja večeras u Budvi, na gradskom bazenu Pizana od 19.15 h. Priliku za plasman u finale u Podgorici ( 31. jula ) i večeras ima 6 ekipa, od toga po jedna iz Podgorice, Bara i Kotora i tri domaće, iz Budve, predvođene VK Budva.

Inicijator i direktor projekta, Miroslav Krzyk za Radio Jadran priča da je izuzetno zadovoljan tokom igara do sada, te da su očekivanja svake naredne godine veća nego u prethodnoj:

Picerija i restoran

„Takmičenje u Kotoru je zaista prošlo u najboljem redu, ekipe su bile dobre, najbolji su bili novski Triatlonci koji su ujedno i prvi finalisti ove godine u Crnoj Gori. Večeras smo u Budvi, konkurencija je jaka, vidjećemo“, kaže Krzyk.

Za sve učesnike sjutra je dan odmora, ali i vremena za pripremu i prijavu za kvalifikacije u Herceg Novom, budući da će u subotu, 28. jula, bazen Jadran na Škveru ponovo biti domaćin ovoj sportsko zabavnoj manifestaciji:

„Nama je izuzetno zadovoljstvo doći ponovo u Herceg Novi, jer, ipak, je riječ o lokaciji koja je najljepša za održavanje igara u ovom dijelu Evrope. Bazen Jadran je zaista fenomenalan, zadovoljava sve tehničke uslove i više od toga i ovo nam je peta, jubilarna godina da smo tu. Za sad je prijavljeno šest ekipa, ali pustićemo još dvije“, ističe Krzyk.

Konkurencija će takođe biti jaka, jer su učešće prijavili i ekipe učesnice prošlogodišnjeg međunarodnog finala:

„Osim ekipe iz Podgorice, dolaze nam dvije inostrane – ekipa iz Trebinja koja je bila učesnik međunarodnog takmičenja, kao i još jedna vrlo zanimljiva ekipa, finalisti međunarodnog takmičenja, iz Skoplja. Biće i tri domaće ekipe, pored Triatlonaca koji žele još jednom da pokušaju „kući“, tu je ekipa iz Igala i ekipa Ajkula“, dodaje on.

Učesnici će odmjeriti snage u tradicionalnim igrama: leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, trke bačvi, pršut, mošarka i veslo.

Krzyk poziva zainteresovane da se prijave za učešće na kvalifikacijama u Herceg Novom jer je prijavljivanje besplatno, a organizator obezbjeđuje majice i druge rekvizite. Donja starosna granica je 18 god, ekipa mora da broji 6 članova – dvije djevojke i 4 momka, a prijave su otvorene do sjutra veče. Prijavljivanje se može obaviti na zvaničnom sajtu manifestacije www.city-games.com .

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code